IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood записва втора поредна тримесечна печалба след ръст на криптоприходите от 232%

Нетните приходи са се увеличили с 40% до 618 млн. долара, стана ясно от съобщение на компанията

09:45 | 09.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Платформата за търговия Robinhood Markets Inc. отчете втора поредна тримесечна печалба на фона на ръст на приходите благодарение на по-високи лихви и търговия с криптовалута.

Нетната печалба за първото тримесечие е 157 млн. долара, или 18 цента за акция, което е над очакваната средна оценка от 6 цента за акция в допитване на Bloomberg. За сравнение година по-рано компанията отчете загуба от 511 млн. долара, или 57 цента за акция.

„Осъществихме значителен ръст на приходите и разширяване на маржа“, коментира главният финансов директор Джейсън Уорник, цитиран от Bloomberg. „Поставихме рекорд за тримесечни приходи, нетна печалба и печалба за акция, въпреки че увеличихме инвестициите за маркетинг и растеж“, допълни той.

Нетните приходи са се увеличили с 40% до 618 млн. долара, подхранвани от приходите от трансакции и по-високите краткосрочни лихви, става ясно от изявлението на компанията. Приходите от криптовалути са нараснали с впечатляващите 232% до 126 млн. долара.

Акциите на Robinhood поскъпнаха с над 4% в следборсовата търговия. Те прибавят 40% към цената си от началото на годината.

По-рано през седмицата компанията съобщи, че е получила известие от американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC), в което я предупреждават, че може да бъде подложена на действия по правоприлагане заради криптобизнеса си. Според регулатора повечето токени подлежат на правилата на SEC и платформите, на които се търгуват, трябва да са регистрирани към комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 09.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още