IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood пуска кредитна карта в стремежа си да разшири дейността

Картата за момента ще е налична само за американските потребители

21:17 | 27.03.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Robinhood Markets, известна най-вече с това, че предлага търговия без комисиони, пуска кредитна карта за американските потребители в стремежа си да се превърне компания за все повече финансови услуги, съобщава Bloomberg.

Robinhood Gold Card, която ще се предлага ексклузивно на членове на базираната на абонамент златна програма на компанията, няма да има годишни разходи или такси за чуждестранни трансакции, се казва в изявление от вторник. Картата предлага кешбек в размер на 3% по всички категории покупки, докато предложенията на конкурентите обикновено са само по някои трансакции.

“Целта ни е да навлезем сериозно на този пазар“, казва главният изпълнителен директор Влад Тенев в интервю. „Не искаме просто да пуснем кредитна карта, която клиентите ни ще приемат. Искаме да пуснем продукт, който може да поведе индустрията и да я движи напред“.

Акциите на компанията поскъпнаха с 6,6% в сряда сутринта. От началото на годината цената им се е повишила с 56%, задминавайки ръста от 9,1% на индекса Russell 1000.

Robinhood разширява предложенията си отвъд услугите за фондова търговия на дребно, които направиха компанията известна. В началото на миналата година компанията представи пенсионен продукт. Клиентите са отворили около 500 хил. пенсионни сметки в Robinhood до края на миналата година, а депозитите достигат 1,7 млрд. долара. Тази сума е нараснала почти двойно до над 3 млрд. долара до февруари, казва Тенев в интервюто.

„Има полза за екосистемата да имаш всички си финанси на едно място – не само за потребителите, но и за Robinhood като бизнес – и смятаме, че това ще ускори с кредитната карта“, казва Тенев в отделно интервю за Bloomberg Television в сряда. „Макар че растем бързо, има още много пространство за навлизане и много пазарен дял за спечелване. Поемаме пазарен дял, и то не само при търговията, но и при активите“.

Миналата година Robinhoo купи издателя на кредитни карти X1 за около 95 млн. долара, а съоснователят ѝ Дийпак Рао стана генерален мениджър за кредитните карти в Robinhood, управлявайки въвеждането на златната карта.

Клиентите ще имат достъп до картови услуги чрез ново приложение, отделно от платформата за търговия Robinhood. Те също така ще могат да създават виртуални карти с номера за еднократна употреба за поверителност и да добавят до петима членове на семейството към акаунт. Чрез програма за препоръки някои потребители ще могат да получат карта, изработена от 10-каратово злато.

„Целта е всички наши клиенти да държат всичките си активи в Robinhood и всичките им трансакции да минават през него“, каза Тенев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още