IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Барби" събра повече от 1 млрд. долара от продажба на билети

Филмът е вторият, който прескача милиардната граница в третата седмица от премиерата си за тази година

20:15 | 06.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Приходите от продажби на билети за хита на Warner Bros - "Барби", прескочиха 1 млрд. долара в третата седмица от излизането на лентата на екран, съобщава Bloomberg. Това е едва втория филм с подобно постижение от началото на годината - през април "Супер Марио" на Universal Studio набра 1,35 млрд. долара за три седмици от своята премиера.

"Барби" е базиран на "живота" на популярната кукла, произвеждана от Mattel. Компанията е партньор и в снимките на филма и съобщи, че очаква силно второ полугодие на базата на интереса, който предизвика филма.

"Барби" излезе по кината на 21 юли едновременно с друг хит - "Опенхаймер" на Кристофър Нолан. Филмът разказва за физикът Робърт Опенхаймер ръководил проекта "Манхатън", който създава първата атомна бомба. В първите три седмици от своята премиера той е събрал вече повече от 500 млн. долара от продажбата на билети.

Експерти коментират пред CoopWB, че филмът е историческа драма, които традиционно не стават особено популярни спрямо филми за супергерои, например.

"Опенхаймер" обаче набира популярност в Индия и Китай, което обещава ръст на продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 06.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още