IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската Out2Bound беше придобита от американската MarketStar

От днес българското звено променя името си на MarketStar Bulgaria

18:31 | 19.10.22 г.
Снимка: MarketStar Bulgaria
Снимка: MarketStar Bulgaria

Българската компания за развитие на продажбите в технологичния сектор Out2Bound обяви, че вече е част от американската компания за b2b (бизнес към бизнес) продажби MarketStar. Новината беше съобщена от лидерите на двете организации на събитие в София.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити публично, а преговорите са започнали през юни и са продължили четири месеца.

По думите на Теофил Шиков, съосновател на Out2Bound, през последните две години компанията е ухажвана от различни фирми, които са имали апетит към придобиването ѝ, но MarketStar е тази, в чието лице са открили припокриващи се ценности и еднаква визия за бъдещето.

С тази сделка MarketStar навлиза официално в България и на пазара в Централна и Източна Европа, като планира значително да разшири българския екип. В момента той наброява 35 души, но в следващите няколко години ще достигне между 300 и 450 души.

Out2Bound от днес преминава под шапката на американската компания, като вече ще носи името MarketStar Bulgaria. Четиримата съоснователи – Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков ще останат част от бизнеса и ще продължат да управляват офиса в София, разкри пред Investor.bg Шиков.

По думите му придобиването е „логично продължение на развитието на Out2Bound.

Основателите на Out2Bound. Снимка: MarketStar Bulgaria Основателите на Out2Bound. Снимка: MarketStar Bulgaria

Българският екип ще развива проекти с най-големите технологични компании в региона, но ще обслужва и вече наличните клиенти на MarketStar, сред които попадат технологични гиганти от САЩ, софтуерни фирми и имена от IT индустрията от цял свят.

Планира се компанията да развива и наложи създадената през 2021 г. от Out2Bound образователна програма SalesPro, която обучава кадри в сферата на продажбите. Сделката обхваща и специализиран софтуерен продукт, разработен от българската агенция, който ще бъде ползван за развитие на иновациите в предлаганите от MarketStar услуги на глобално ниво.

MarketStar съществува от 1988 г., като вече има над 1600 служители по цял свят. Тя е базирана в Огдън, Юта, но има и голямо оперативно присъствие в Дъблин, Ирландия. След Дъблин София е втората стъпка на компанията в Европа.

В сделката за Out2Bound MarketStar вижда възможност за обслужване на европейски и международни компании.

Повече подробности за сделката очаквайте скоро от Теофил Шиков, който даде интервю за Investor.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 19.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още