IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Ф. Кенеди - джуниър - новият любимец на лидерите от Силициевата долина

Част от технологичния елит обича опозиционерите, а Кенеди е готов да им предложи непопулярни идеи

15:41 | 30.07.23 г. 7
Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg
Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Фактът, че части от корпоративна Америка не са ентусиазирани от фаворитите и на двете партии – Доналд Тръмп е фаворит за номинацията на Републиканската партия – също му дава възможност да блесне.

„Робърт Ф. Кенеди представлява алтернатива, която не е нито Байдън, нито Тръмп“, споделя Малхотра. „Тръмп идва с много друг багаж, който много хора, включително основателите на технологични компании, не харесват“.

Кенеди, адвокат, занимаващ се с въпроси, свързани с околната среда, си навлече гнева на други демократи, включително на собственото си семейство, заради възгледите си. Акаунтът му в Instagram беше премахнат през 2021 г. за „споделяне на опровергани твърдения за коронавируса и ваксините“, каза тогава социалната мрежа. (Профилът му беше възстановен, след като обяви кандидатурата си за президент).

За някои това го прави още по-интересн кандидат: някой от статуквото, който иска да го разбие.

„Силициевата долина е основана на идеята: „действа бързо, разбивай“, а не „действай бавно, за преговаряш с една камара [на Конгреса], а след това със следващата“, коментира Купър Тибо, политически стратег, подкрепящ Байдън. Но дългият политически опит на Байдън е ключът към неговия успех, смята той.

Някои от технологичните елити, които обръщат внимание на Кенеди, флиртуват с други кандидати. Сакс например е дарител за кандидатурата на губернатора на Флорида Рон ДеСантис за републиканската номинация. Заедно с Мъск, той участва в започването на кампанията на ДеСантис в рамките на събитие, предавано на живо в Twitter. Междувременно Палихапития в миналото е изразявал подкрепата си за бившия посланик на ООН и губератор на Южна Каролина Ники Хейли от Републиканската партия.

„Важно е да изтъкваме хора, които повдигат важни, изискващи въпроси“, пише Палихапития в имейл. „Ясно е, че колкото повече хора чуват за РФК, толкова повече са съгласни с нашето мнение, че той трябва да бъде част от дебатите занапред“.

Сакс и Дорси не са отговорили на запитването за коментар.

Дорси е подкрепял нетрадиционни кандидати за президент и в миналото. През 2019 г. той дари за кампаниите на технологичния предприемач Андрю Янг и бившия хавайски конгресмен Тулси Габард. И двамата  се кандидатираха за президентската номинация на Демократическата партия.

Гортън, основателят на LimeWire, създаде PAC, наречен American Values 2024 г., който, по думите му, започва като организация, фокусирана върху борбата с „корупцията във фармацевтичната индустрия“. Сега подкрепя кандидатурата на Кенеди.

„Отвращава ме, че Демократическата партия се превърна в партията на неоконсерваторите и партията на големите фармацевтични играчи“, споделя Гортън в интервю. „Смятам, че това той да се кандидатира, за да си върне Демократическата партия от корумпираните интереси, е благородно“.

През 1980 г. сенаторът от Масачузетс Тед Кенеди – чичото на Робърт Ф. Кенеди - младши – неуспешно се изправи срещу Джими Картър за номинацията на Демократическата партия. По-късно Картър загуби от Роналд Рейгън на общите избори. Някои обвиниха Тед Кенеди за разделянето на вота.

Гари Саут, политически стратег от Демократическата партия, работил по президентските кампании на Картър, твърди, че не очаква кампанията на Робърт Ф. Кенеди - младши „изобщо да се издигне до такова ниво“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 30.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 11
zelka007
преди 9 месеца
тоя е от ваксинираните антиваксъре , не му баят шамани и да се лекуват с билки , ами в топ военни болници ... лицемер до мозъка на костите си ... антиваксърете са прозззто племе , но този не е , само ги трича на пръста си ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 10
cyclop
преди 9 месеца
До: Скъсана_Ушанка стига джафка подир мен бе, ceляндуppско пикле с претенции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 17
Скъсана_Ушанка
преди 9 месеца
До: cyclop Смешно е, когато нискочел, необразован, глупав pycopoб с айкю под 50 говори за наука. И обяснява / доказва твърденията си с "просто е така". Това може и да върви в пивницата на село, но всеки грамотен човек просто ти се смее в лицето, разжлембена копейко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
evlogi
преди 9 месеца
До: Schopenberg За мен най-отвратителните в демократическата партия са Елизабет Уорън и Александрия Окасио Кортез, на която викат AOC , латино с убежденията горе долу на Кастро...Ако тия двете ги остави човек да управляват Щатите, за няколко години ще са на нивоот на Аржентина...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 11
Schopenberg
преди 9 месеца
Абсолютен, 100%ов, либерално-извратен продукт на най-отвратитеолната прослойка в Демократическата партия на Щатите. Тия напълно откачиха от криворазбраната си представа за модерните човешки ценности. Добре, че министрите на финансите и ФЕД са нормални лидери, вкарваща разюзданата американска тълпа в пътя и чрез Пентагона останалия свят.Естествено, че силициевите извратени лигльовци и Холивуд ще го харесват. На тях всичките, до един им хлопат дъските отпред, отзад и отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 12
cyclop
преди 9 месеца
Детските ваксини са свързани с аутизма. Просто е така. Който и да го казва. Интересно е колко много не го казват. А според изследвания на "НАУКАТА", нали се сещате - онова, заради което затворихме всички и им сложихме паррцал на лицето - Covid-19 е насочен към чернокожите и белите хора, като същевременно щади евреите ашкенази - доколкото начинът му на действие, намерете си го, е такъв. Дали е нарочно или не - няма значение, ПРОСТО Е ТАКА. Ако е расизъм, значи вирусът и науката са расисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още