IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox ще съкрати 15% от служителите си

Компанията залага на нова организационна структура

17:52 | 04.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Xerox обяви, че ще съкрати 15% от работната си сила като част от план за въвеждане на нова организационна структура и оперативен модел, пише CNBC.

Xerox, която предлага технологии за дигитално принтиране и управление на документи, имаше около 20 500 служители към 31 декемрви 2022 г., сочат документи, подадени към Комисията по ценни книжа и фондови борси в САЩ. На база на тези данни, сегашните съкращения ще засегнат около 3075 служители.

Цената на акциите на Xerox приключи търговията в сряда с над 12% понижение, след като новината беше обявена.

Планът на компанията за преструктуриране включва опростяване на продуктите ѝ в рамките на основния бизнес, повишаване на ефективността на глобалните бизнес услуги и засилване на фокуса върху IT и други дигитални услуги. Xerox заяви, че също така е направила промени в лидерския си екип, за да помогне за изпълнението на новия модел.

По думите на главния изпълнителен директор Стивън Бандроучак новият модел е „продължение на нашите ориентирани към клиента, балансирани приоритети“, като цели да „ускори продуктите и услугите, излизането на пазара и оперативната ефективност на корпоративните функции във всички географски области, които обслужваме“.

Xerox ще направи съкращенията през настоящото тримесечие. Представител на компанията не е коментирал повече от споделеното от Xerox в съобщението до медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 04.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още