IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анимационен хит за малка рибка бие рекорд за най-продавано DVD

17:12 | 10.11.03 г.
Автор - снимка
Създател
Анимационен хит за малка рибка бие рекорд за най-продавано DVD
Немо събра $340 млн. боксофис в САЩ

Анимационният хит за приключенията на малка тропическа рибка “Търсенето на Немо” (Finding Nemo) продължава да бие всички филмови рекорди.

Филмът се превърна в най-касовата анимация в историята на американското кино и стана най-големият хит в САЩ тази година.

Историята за изгубената рибка е на път да счупи и друг рекорд – този на суперхита “Спайдермен” от миналата година за продадени 7 милиона DVD и видеокасети в първия ден от пускането в продажба.

Разпространителят на филма “Буена Виста” очаква “Търсенето на Немо” да се превърне в най-продаваното DVD на 2003 г., съобщава Hollywood Reporter.

“Търсенето на Немо” е дело на студиото Pixar, което стои зад анимационни хитове като “Таласъми ООД” и “Играта на играчките”.

Анимационният хит проследява търсенето на малка рибка-клоун и приключенията на баща й докато се опитва да я намери.

DVD-то с “Търсенето на Немо” включва още и документален филм на известния океанолог Жан-Ив Кусто за Големия бариерен риф и още едно анимационно филмче.

“Търсенето на Немо” събра 340 млн. долара от американските боксофиси - повече от блокбъстърите на 2003 г. “Карибски пирати”, втората част на дългоочаквания култов научнофантастичен трилър “Матрицата: Презареждане” и комедията с Джим Кери и Дженифър Анистън “Всемогъщият Брус”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още