IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel завиши прогнозите си за продажби за тримесечието

09:52 | 11.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Intel завиши прогнозите си за продажби за тримесечието
Най-големият чип производител в света - Intel, обяви, че очаква продажбите му за тримесечието да възлизат на между 9.2 и 9.4 млрд. долара, в сравнение с досегашната прогноза за продажби между 8.8 и 9.4 млрд. долара.

Средните очаквания на анализаторите бяха за продажби от 9.15 млрд. долара., а очакванията за печалба на акция са за 28 цента на брой. От компанията не направиха прогноза за тримесечната си печалба.

Финансовият директор на компанията Анди Браянт заяви, че за завишаването на прогнозата са съдействали по-добрите продажби на чипове в световен мащаб.

В същото време Intel завиши прогнозите си за разликата между продажбите и производствените разходи, която се следи изключително стриктно от анализаторите, до 57% от досегашните си прогнози за 55 на сто.

Добрите прогнози от чип производителя идват след забавяне или отмяна на голям брой поръчки, както и след остри критики от страна на анализатори, че компанията оставя по-малкия си конкурент Advanced Micro Devices да е водеща на няколко технологични фронта.

Това обаче започва да се променя през последните месеци. От началото на годината производителят на чипа Pentium 4 разработи няколко нови модела процесори, които оперират с повече памет и са напълно съвместими с по-стар софтуер, което конкурентът AMD предлага от 2003 г.

Добро представяне през тримесечието и на силен интерес се радва и процесорът на Intel за преносими компютри – Centrino.

След направеното обновяване на очакванията за настоящото тримесечие акциите на компанията се повишиха с 1.8%. Очаква се ръстът да повлияе положително и на целия чип отрасъл, който изпитва известни трудности през последната половин година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още