IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нелегалното сваляне на филми вреди на здравето на киното

13:02 | 28.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Нелегалното сваляне на филми вреди на здравето на киното
„Нелегалното сваляне на филми вреди на здравето на киното“ е логото на предстоящата кампания, организирана от различни професионални киностудия във Франция.

Логото ще бъде изписвано на екраните в киносалоните преди началото на всяка прожекция, съобщи Dnes.bg.

Идеята за него е била на Академията, връчваща наградите Цезар, във връзка с борбата срещу свободното сваляне на филми и музика от Интернет, което причинява годишно загуби в размер на милиони долари на цялата световна филмова индустрия.

Непрестанни са мерките, които се взимат в Европейския съюз, за да се ограничи броят на пиратските филми и музика, разпространявани сред Интернет потребителите. Като бъдеща страна-членка на Евросъюза и в България вече започнаха да се взимат конкретни решения по въпроса, след като в сряда собствениците на фрий хост сървъри и НСБОП се споразумяха да спрат безплатната музика и филми в Мрежата.

Според споразумението в срок от четири месеца операторите трябва да спрат всеки фрий хостинг с обем по-голям от 3 МВ за потребители без установена самоличност, които не са сключили писмени договори с операторите.

Два дни по-рано полк. Бойко Николов, н-к сектор "Интелектуална собственост и компютърни престъпления" към НСБОП, заяви, че над 20 сайта с незаконна музика вече не работят, а в рамките на три месеца цялото незаконно съдържание, в т.ч. видео, софтуер и снимки също ще трябва да бъдат свалени от фрий хост сървърите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още