IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната статистика и финансите на държавата ще са във фокуса на седмицата

Централната банка ще обяви данни за БВП, брутния външен дълг и лихвите, а националната статистика ще излезе с информация за развитието на индустрията

10:20 | 25.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за паричната и лихвената статистика и финансите на държавата.

В понеделник (25 февруари) Българската народна банка ще обяви данни за паричната статистика през януари 2019 г
Националният статистически институт ще даде информация за индексите на оборота в услугите през четвъртото тримесечие на 2018 г.

Във вторник (26 февруари) няма обявени събития.

В сряда (27 февруари) централната банка ще информира какви са били лихвите през миналия месец.

От НСИ ще научим какво е състоянието на транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през четвъртото тримесечие на 2018 г. 

Националната статистика ще публикува цените на производител в горското стопанство през последното тримесечие на 2018 г. и годишни данни за миналата година. Ще излязат данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през януари 2019 г. 

В четвъртък (28 февруари) БНБ ще информира за брутния външен дълг през декември. В последния ден от месеца централната банка ще разкрие състоянието на банковата система през януари.

НСИ ще обяви цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през януари 2019 г.  От статистиката ще разберем какво е производството и доставките на енергийни продукти през декември миналата година. Ще излязат фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" за миналия месец. НСИ ще публикува окончателни данни за 2017 г. за научноизследователската и развойната дейност (НИРД).

В последния ден на този месец ще научим какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през февруари 2019 г. 

В петък (1 март) НСИ ще даде данните за цени на производител в услугите през четвъртото тримесечие на 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още