Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Бъфет: Инфлацията е по-висока, отколкото хората очакваха

Икономиката е „пренасочена“ от стимулите на американското правителство и Федералния резерв, затова и темповете на възстановяване изпреварват прогнозите

гледано: 9220   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

Основните акционери в компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway искаха да чуят как е бизнесът и какво самият Бъфет мисли за икономиката, защото някои бизнеси на конгломерата му са тясно свързани с икономическия пулс.

Те искат да знаят също така кога той ще се разпореди за натрупания кеш, тъй като от известно време не се правят сделки, а вместо това компанията изкупува собствените си акции.

Според него икономиката е „пренасочена“ от стимулите на американското правителство и Федералния резерв, затова и темповете на възстановяване изпреварват очакванията. Точно това искаха да чуят инвеститорите за неговия бизнес и инвестициите.

Още по темата

Милиардерът е изправен пред въпроси защо Berkshire не се възползва от спада на пазара в края на миналата година, за да купи повече акции на ниски цени, а вместо това използва първите седмици на затваряне на САЩ, за да намали част от акциите си в авиокомпании, след което част от тях – особено на Delta и Southwest, поскъпнаха с над 45%.

Той каза, че това не е бил велик момент в историята на Berkshire. За натрупаните пари в брой Бъфет коментира, че SPAC компаниите са  водени от целта за светкавични придобивания.

По думите му икономиката може да се нажежи до червено, както и че цените растат и инфлацията е по-голяма, отколкото хората са очаквали например преди 6 месеца.

Що се отнася до наследството му и евентуалното му оттегляне, има потенциален наследник - Грег Ейбъл, един от по-младите ръководители на бизнесите на Berkshire, който би могъл да запази културата на компанията. Официално обявен наследник обаче още няма, както и точен момент на оттеглянето на Уорън Бъфет от компанията.

Още видеа можете да гледате на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

По статията работи: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
3
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Инфлацията в Щатите е баланс между парите в обръщение и това какво може да се купи с тях. Или казано по друг начин, докато има пазар за всичко произведено зад океана и инфлацията ще бъде на обозримо нива. Така че, изводът е - колкото по-големи стимули отпуска ФЕД, толкова трябва и да нараства продадената продукция и новите пазари... Дали балансът ще бъде запазен, предстои да видим...

Още от Bloomberg TV
Алесиа Берарди: Новият вариант на коронавируса притеснява инвеститорите