IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български стартъп ползва изкуствения интелект за подобряване на продуктивността

С негова помощ в онлайн органайзер по-добре планираме задачите си, твърди Георги Петров, основател на стартъпа Trevor AI

11:55 | 11.06.18 г.
Български стартъп ползва изкуствения интелект за подобряване на продуктивността

Български стартъп е съсредоточил усилия в помощ на хората, които искат да подобрят продуктивността си в ежедневието. За да представи приложението, Георги Петров, основател на стартъпа Trevor AI, участва в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

Trevor AI създава софтуер, като идеята на двамата партньори от екипа е да включат и изкуствен интелект.

Георги Петров обясни какво точно представлява приложението:

„Онлайн органайзер, тъй като главната му функция е да ни помогне да менажираме един от най-основните ни ресурси – времето.Това, което го прави уникален, е, че той съчетава организирането на време с организирането на задачи и лични проекти в един свързан интерфейс“.

За да го развият, от Trevor AI разработват и чат бот.

„При него експериментирахме и създадохме един интерфейс с разговор, при който все едно си пишеш с личния си асистент. Казваш му какво искаш да свършиш и той проверява в бекграунда твоя график и на базата на други фактори преценява кога би било най-удачно да изпълниш задачата. Това работи. Но, за да работи в истинския свят, трябва да имаме много информация“, коментира ИТ специалистът.

Засега имат най-много са потребителите от САЩ, Великобритания, Германия и Китай.

„В Китай дори не сме се локализирали, тоест те ползват английска версия, но там има доста търсене“, поясни Петров.

Идеята на екипа е скоро да започне да експериментира, но за използването на приложението ще се изисква платен абонамент.

„Засега сме насочени към крайния потребител, който сам определя собствения си график – предимно фрилансъри, предприемачи, мениджъри, лектори“, поясни Георги Петров.

Вижте целия разговор във видеото.

Технологиите и IoT променят много индустрии, включително и традиционния сектор енергетика. Първата годишна конференция E-Infratech, организирана от Investor.bg и Wolf Theiss на 21 юни 2018 г. в Капитал Форт, София, ще отвори платформа за дискусии върху възможностите, които свързаността и технологиите предоставят на обществото, индустрията и инфраструктурата. Повече за нея вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още