Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Училищен директор: Дистанционното обучение е подходящо за големите ученици

Правим нови списъци за желаещите ваксинация учители, съобщи Асен Александров от 51-во СУ „Елисавета Багряна“

гледано: 2525   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Един от проблемите, с които се сблъсква 51-во СУ „Елисавета Багряна“ при рестарта на учебната година за малките ученици, са занималните. Причината е, че училището не разполага с отделни занимални за всяка паралелка, а това означава, че в стаята има смесване на два класа. В този смисъл, ако едно дете се разболее, трябва да бъдат карантинирани и двете паралелки. Този проблем заради коронавирусната пандемия изтъкна в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Асен Александров, директор на 51-во СУ „Елисавета Багряна“.
Още по темата

Той разкри, че в понеделник, когато беше първият присъствен учебен ден след облекчаването на част от мерките срещу Covid-19, само около 10% от децата са продължили обучението си дистанционно, а останалите са предпочели присъствена форма.

„Дистанционното обучение е толкова по-ефикасно, колкото по-големи са учениците. Тоест, то е най-ефикасно за 12-и клас и най-малко ефикасно за 1-и клас. Има предмети, които трябва да се изучават присъствено. Например при малките ученици четенето и писането е изключително трудно да се преподава онлайн“, коментира Александров.

Той сподели и какви са мерките, които училището взима, за да се справи с ограничаването на разпространението на Covid-19.

„Мерките, които взимаме, са дезинфекция - на входа на училището се мери температурата на всеки, а в повечето класни стаи имаме и йонизиращи пречистватели. Моите указания са стаите да се проветряват често – поне на всеки 80 минути по 15 минути да са отворени два големи прозореца“, допълни Александров.

Директорът на столичното училище коментира и започналата в края на декември в страната имунизация срещу вируса, тъй като следващата група, която ще се ваксинира, е тази на учителите.

„Ние направихме списък в началото на декември, в който да се запишат желаещите учители и те бяха само 20% от състава на училището. До четвъртък трябва да изготвим нови списъци, за да видим дали има промяна на нагласите“, съобщи Александров и прогнозира, че очаква да се увеличи броят на желаещите да се ваксинират.

Какви са рисковете и притесненията за най-малките ученици в клас? Защо оформянето на успеха на големите ученици може да не е обективно. Готово ли е 51-во СУ „Елисавета Багряна“ да премине на смесена форма на обучение – присъствено и дистанционно? Как ще се проведат матурите?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
AK e подходящ пък за вас. Под предлог да спасят т.н учители съсипаха поколения млади хора *** прости

Още от Bloomberg TV
Докога ще продължи недостигът на чипове?