IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училищен директор: Дистанционното обучение е подходящо за големите ученици

Правим нови списъци за желаещите ваксинация учители, съобщи Асен Александров от 51-во СУ „Елисавета Багряна“

12:52 | 05.01.21 г. 1
Училищен директор: Дистанционното обучение е подходящо за големите ученици

Той разкри, че в понеделник, когато беше първият присъствен учебен ден след облекчаването на част от мерките срещу Covid-19, само около 10% от децата са продължили обучението си дистанционно, а останалите са предпочели присъствена форма.

„Дистанционното обучение е толкова по-ефикасно, колкото по-големи са учениците. Тоест, то е най-ефикасно за 12-и клас и най-малко ефикасно за 1-и клас. Има предмети, които трябва да се изучават присъствено. Например при малките ученици четенето и писането е изключително трудно да се преподава онлайн“, коментира Александров.

Той сподели и какви са мерките, които училището взима, за да се справи с ограничаването на разпространението на Covid-19.

„Мерките, които взимаме, са дезинфекция - на входа на училището се мери температурата на всеки, а в повечето класни стаи имаме и йонизиращи пречистватели. Моите указания са стаите да се проветряват често – поне на всеки 80 минути по 15 минути да са отворени два големи прозореца“, допълни Александров.

Директорът на столичното училище коментира и започналата в края на декември в страната имунизация срещу вируса, тъй като следващата група, която ще се ваксинира, е тази на учителите.

„Ние направихме списък в началото на декември, в който да се запишат желаещите учители и те бяха само 20% от състава на училището. До четвъртък трябва да изготвим нови списъци, за да видим дали има промяна на нагласите“, съобщи Александров и прогнозира, че очаква да се увеличи броят на желаещите да се ваксинират.

Какви са рисковете и притесненията за най-малките ученици в клас? Защо оформянето на успеха на големите ученици може да не е обективно. Готово ли е 51-во СУ „Елисавета Багряна“ да премине на смесена форма на обучение – присъствено и дистанционно? Как ще се проведат матурите?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ivancholak
преди 3 години
AK e подходящ пък за вас. Под предлог да спасят т.н учители съсипаха поколения млади хора *** прости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още