IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зинаида Златанова: Председателството е исторически момент за България

Колкото повече досиета получат решения по време на нашето председателство на Съвета, толкова по-добър имидж за България, коментира бившият вицепремиер

18:18 | 11.01.18 г.
Зинаида Златанова: Председателството е исторически момент за България

С председателството на Съвета на ЕС България поема много важна роля, това е исторически момент за страната ни. Това каза бившият вицепремиер Зинаида Златанова по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя посочи, че всяко председателство има две писти, по които върви – самата същност по досиетата и репрезентативна.

Председателството е и възможност за „повече говорене за Европа“, така че да върнем по-голямото доверие в евросъюза, въпреки че българите са традиционно еврооптимистични.

Много важен въпрос за решаване по време на българското председателство e Дъблинският регламент, който се отнася за разпределението на мигрантите в ЕС, отбеляза Златанова. По думите й този регламент е много тежък за решаване. Но колкото повече досиета получат решения по време на нашето председателство на Съвета, толкова по-добър имидж за България, коментира Златанова.

Още вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още