Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Около 200 имота на военните са неправомерно обитавани

В същото време е налице остър недостиг на служебни жилища

Около 200 имота на военните са неправомерно обитавани

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Около 200 имота на Министерството на отбраната са неправомерно обитавани от лица, загубили правното основание за това. Това са ведомствени жилища, ателиета и гаражи на територията на цялата страна, съобщава в прессъобщение Министерството. 
Още по темата

В същото време е налице остър недостиг на служебни жилища, поради което 4 100 военнослужещи и цивилни са картотекирани като безквартирни, а някои от тях са със специфични нужди поради хронично болни деца. На тези, които са наели частни квартири, всеки месец се изплащат компенсации от бюджета на Министерството на отбраната.

В 78 населени места в 22 области Министерството разполага общо с 2591 апартамента, ателиета и гаражи, от които близо 700 са в София и София област. Повечето имоти се ползват законно от военнослужещи и цивилни служители.

Според съобщението Министерството предприема действия за справедливо решаване на наследения проблем с незаконното обитаване на имоти. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е разпоредил на директора на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ Валери Стоянов да разгледа всеки случай поотделно и да предложи конкретни варианти за най-тежките случаи.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от България
КвАРТал, или как една творческа зона създава нови перспективи за градската среда