IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Лондон сам провокира антируска истерия

По думите на говорител на Мей Великобритания е решена да се заеме с проблема с мръсните пари

16:18 | 21.05.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Оповестеният вчера британски парламентарен доклад за "мръсните пари" от Русия на острова предизвика ответна реакция от Кремъл, който видя в него доказателство за русофобската истерия, обхванала Великобритания, предаде Ройтерс. 

"Това е нищо друго, освен поредната стъпка в една враждебна, нечестна конкуренция", каза говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, пред журналисти в Москва днес, цитиран от БТА.
 
Според Песков, цитиран от ТАСС, в Кремъл са уверени, че Лондон сам е провокирал антируската истерия чрез инцидента около отравянето на двойния руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му на Острова. Той коментира доклада на влиятелната комисия по външните работи към Камарата на депутатите в британския парламент, която поиска правителството на Тереза Мей да положи повече усилия за борба срещу потоците от "корумпирани" руски пари, които нахлували в Лондон. 

Руските пари, изпрани във финансовите институции на лондонското Сити, вредят на усилията на правителството да заеме твърда позиция срещу агресивната външна политика на Москва, се посочва в доклада. Говорител на Мей, цитиран от Ройтерс, каза днес, че Великобритания смята да реши проблема с руския паричен поток към Лондон, който е предпочитано място за руските олигарси да влагат и изпират парите си. 

"Вие виждате, че тази русофобска вълна е провокирана не от някакви събития спрямо Великобритания и нейни граждани, а от провокация, устроена от самата британска страна - имам предвид т. нар. дело Скрипал", подчерта Песков. 

Великобритания е решена да се заеме с проблема с "мръсните пари", заяви днес говорител на британския премиер Тереза Мей, цитиран от Ройтерс. Той увери, че Великобритания играе водеща роля в глобалната борба срещу незаконното финансиране.

Говорителят на Мей отказа да коментира въпроса защо все още не е подновена визата на руския милиардер Роман Абрамович.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 11
khao
преди 5 години
викаш зелените се оказаха енглизи :):) ама добре че има самогон, та има и вярващи :) .. тия руските управляващи са баси клоуните :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още