IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външният дълг на Венецуела е достигнал 160 млрд. долара?

Според оценки на ООН над 4 милиона венецуелци вече са напуснали родината си заради тежките условия на живот

14:12 | 07.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

Членът на постоянната комисия на Националното събрание (еднокамарния парламент) на Венецуела по финансовите въпроси и икономическото развитие Луис Стефанели обяви снощи, че външния дълг на страната е достигнал 160 милиарда долара. Той представи тези данни на изслушванията в парламента, посветени на задлъжнялостта на Боливарската република.

Законодателният орган на страната се контролира от политическата опозиция на изпълнителната власт, оглавявана от президента Николас Мадуро, уточнява ТАСС.

Венецуелският дълг по най-скромни оценки е не по-малко от 130 милиарда долара, а по най-смели - 198 милиарда долара. Средно това е 160 милиарда долара, заяви Стефанели в ефира на радио Унион.

Депутатът поясни, че преди да огласи заключенията си по външния дълг на страната се е консултирал с редица експерти икономисти и е анализирал доклад на парламента по темата.

Правителството засега не е коментирало тази информация.

През последните години Венецуела преживява остра социално-икономическа криза, съпътствана от девалвация на националната валута. Международният валутен фонд прогнозира, че в края на тази година инфлацията в южноамериканската страна може да достигне 10 милиона процента. Според оценки на ООН над 4 милиона венецуелци вече са напуснали родината си заради тежките условия на живот. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 0
Grosss
преди 4 години
Да почнат да гледат кока и да я пласират в САЩ както прави Колумбия.Хемще тровят янките,хем ще им вемат парите ....с един куршум два заека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още