IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на телеком оператори и банки подкрепиха европейските пазари

Развлекателният сектор се оказа най-губещ в понеделник

19:34 | 22.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските фондови борси затвориха предимно с повишения на основните си индекси в понеделник, докато инвеститорите се опитваха да загърбят опасенията за казуса с финансирането на щатското правителство, чиято работа остава парализирана вече трети ден, пише CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се покачи с 0,23%, като различните сектори от състава му се представиха разнопосочно.

По-голямата част от основните индекси на големите борси в Европа отбелязаха повишения, като френският CAC 40 добави 0,28%, а германският DAX - 0,22%. Британският FTSE 100 обаче се понижи с 0,2% под натиска на отделни корпоративни новини.

В края на сесията европейските пазари бяха подкрепени в известна степен от положителното начало на търговията на  Wall Street, където индексите се устремиха към нови рекорди.

По сектори развлекателният се оказа най-губещ в понеделник, като се сви с 0,81% след новини за евентуални ограничения на залозите на хазартни машини във Великобритания.

На другия полюс се озоваха телекомуникационният и банковият сектор с повишения от по 1%. Книжата на Deutsche Telekom и Orange поскъпнаха с по над 2 на сто след новина на френския вестник Le Monde, че двата телеком оператора са обсъждали сливане през 2017 г.

В банковия сектор цената на акциите на Barclays нарасна с 4,33%, след като Financial Times съобщи през уикенда, че хедж фондът Tiger Global Management е инвестирал над 1 млрд. долара в британския кредитор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още