Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Credit Suisse очаква трета поредна годишна загуба

Основна причина за това е отписване на стойност 2,3 млрд. швейцарски франка заради данъчната реформа в САЩ

Credit Suisse очаква трета поредна годишна загуба

Снимка: архив Ройтерс

Швейцарската банка Credit Suisse се очаква да отчете трета поредна годишна загуба, която ще се дължи основно на отписване в размер на 2,3 млрд. швейцарски франка (2,45 млрд. долара) заради данъчната реформа в САЩ.

Състоянието на финансовата институция за миналата година трябва да стане ясно утре, когато се очаква да излезе последният й годишен доклад, съобщава Bloomberg.

Но дори и без промените в американското законодателство от края на миналата година е малко вероятно банката да покаже признаци на подобрение. Очакванията са годишните приходи на финансовата институция да са слаби и без влиянието на Вашингтон, посочва Дитер Хайн, анализатор за компанията Fairesearch. По думите му ръководителите на банката „ще трябва да се фокусират още повече върху управлението на активи. Дори не знам защо швейцарските банки мислеха, че ще е добра идея да превърнат инвестиционното банкиране в ядро на своя бизнес“, посочва той. 

Още по темата

Анализаторите и инвеститорите ще търсят в доклада доказателства, че планът за преструктуриране на главния изпълнителен директор Тиджане Тиам продължава да носи увеличение на приходите, по-ниски разходи и подобрено управление на риска в търговските отдели на банката. Те също така ще искат да разберат дали банката трупа нови парични средства, които да стимулират приходите и на бизнеса й за управление на активи.

Очакванията на Credit Suisse са, че ще отбележи нов ръст на парични средства както през последното си тримесечие, така и за годината. UBS Group AG и Julius Baer Group Ltd. вдигнаха високо летвата, след като и двете подобриха целите си за привличане на нови парични средства през годината.

В същото време обаче не е изключено банката да отчете и изтичане на заможни клиенти заради програми за данъчна амнистия и оповестяване на скрити активи в САЩ, Европа и други места по света. По данни на банката от 2011 г. насам тя е отчела изтичане на средства в размер на над 40 млрд. швейцарски франка, след като нейни клиенти са започнали да прилагат напълно данъчните разпоредби.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Малките страни в ЕС влизат в битка срещу реформа на финансовия надзор преди Brexit