IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия се отказва от целите за климата, които трябва да постигне към 2020 г.

Намаляването на емисиите въглероден диоксид с 40% спрямо нивата от 1990 г. ще стане няколко години след 2020 г., но се запазва целта за свиване с 55% до 2030 г-

09:13 | 09.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц са се споразумели по време на предварителните коалиционни разговори да се откажат от целите за климата към 2020 г., съобщават германски медии, цитирани от онлайн изданието Politico.eu.

Двете партии са решили, че намаляването на емисиите въглероден диоксид с 40% спрямо нивата от 1990 г. до 2020 г. е нереалистично, предава Ройтерс, като цитира източници, близки до дискусиите. 

Вместо това партиите смятат да подготвят план за постигането на тази цел малко след 2020 г. и ще се придържат към целта към 2030 г. емисиите въглероден диоксид да намалеят с 55%.

Консервативният Християндемократически съюз на Меркел, който включва и сестринския ѝ Християнсоциален съюз от Бавария, и Германската социалдемократическа партия започнаха предварителни разговори за формиране на нова широка коалиция в неделя (7 януари). Очаква се дискусиите да приключат до няколко дни, за да се вземе решение ще се водят ли официални преговори за управлението, припомня изданието.

Меркел не успя да се договори през есента с либералите и Зелените, макар и в предварителните разговори с тях целите за климата да бяха запазени. Тогава обаче нямаше съгласие как точно да бъдат постигнати те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още