IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон обмисля да забрани продажбата на руски държавен дълг в Ситито

По този начин властите се надяват да бъдат ограничени практиките във Великобритания, стимулиращи руската икономика

22:02 | 28.03.18 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей се е съгласила да разгледа възможността да наложи забрана на Лондонското Сити да помага в продажбата на руски държавен дълг, съобщава британският вестник Guardian.

Миналия месец клиринговите къщи в Ситито, съвместно с големи руски банки, срещу които има наложени санкции, са допринесли за издаването на еврооблигации на стойност 4 млрд. евро, с които е финансиран руският дълг. Половината от тях са продадени на лондонския пазар, като почти половината от дълга е бил купен от базирани в британската столица инвеститори.

Вратичка в европейското и британско законодателство позволява санкционирани руски банки - и най-вече ВТБ, да извършват дейност като основни организатори за издаването на руски дълг. Само през изминалата седмица три пъти е отправян призив за прекратяването на практиката от председателя на Kомисията за външни работи към Камарата на общините Том Тъгенхат. 

В изказване пред депутати Мей заяви, че ще разгледа възможностите за действие във връзка със законодателството.

Сред предложенията на Тъгенхат е руски облигации да не бъдат достъпни за някои от основните западни клирингови къщи като Euroclear и Clearstream, правейки ги на практика непродаваеми на вторичния пазар и попречвайки по този начин на големите европейски и американски инвеститори да ги изкупуват.

Русия има относително нисък държавен дълг – 122 млрд. долара вътрешен дълг и 38 млрд. долара в еврооблигации към края на третото тримесечие на 2017 г., но все още се нуждае от емитиране на дълг, за да обслужва задълженията си.

В същото време в сряда стана ясно, че Лондон ще преразгледа британските визи на стотици богати руснаци, които са дошли в страната с обещания за инвестиране на милиони паунди в местния бизнес.

Британският министър на вътрешната сигурност Амбър Ръд заяви, че държавни служители ще преразгледат случаите на 700 руснаци, получили разрешение за пребиваване във Великобритания преди 2015 г. в рамките на схемата за визи срещу инвестиции, в която те обещават да вложат в страната най-малко 2 млн. паунда (2,8 млн. долара), съобщава Bloomberg.

Оттогава правилата за получаване на виза са затегнати, но все още има притеснения, че чрез нея могат да бъдат извършени злоупотреби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Точно така юсеинчо, ние не се занимаваме с бизнес, ние сме Доктор Ох-Боли... :lol: Викаш, "Че си запалим къщата, та да изгори и на Вуте плевнико!".... :lol: Що ли си мислим, че ако руските кинти се изнесат от Лондон, некои повече ше ги заболи от Путин... :lol: Иначе, те точно руските олигарси в Лондон му плащат на Путин заплатите и пенсиите и му купуват нови подводници, самолети и ракети...:lol:Щото да изгонят руски дипломати ич не се замислиха, ама сега с руските кинти големо замисляне пада - сума време ше се замислят как и кои точно руски олигарси са путинови и кои - техни санъфабийчизз... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
Хаааахаха.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Achtung
преди 6 години
Само толкова държавен дълг ли имат руснцит, 160 млрд долара? Плюмка като Белгия има 500 млрд дълг, дори Португалия и Гърция имат повече.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
george353
преди 6 години
Страхотно видео comet и обобщение на финансовия картел в Лондон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 6
lyusien
преди 6 години
Ако иска да го направи да го направи веднага а не да го обмисля И да изгони руските олигарси от Великобритания Това ще предизвика по вече болка на Путин отколкото гонене на дипломати
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 6
Zalmoxis
преди 6 години
Изгледах видеото. Професора е за Нобелова награда.Само малка корекция: Лондонското СИТИ, не е част от кралството, а не цял Лондон. Поздрави,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 11
comet
преди 6 години
Видеото е с продължителност 15 минути, а първият минус дойде след няма и 10 минути!Абе хора, човекът ви дава наготово, само да сдъвчете и смелите, а вие дори не искате да сдъвчете. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 14
comet
преди 6 години
Кралството без финансов Лондон са един надут балон, а Лондон е под контрола на банковият елит на САЩ, т.е. Лондон обмисля разбирай Банкерски САЩ са решили. Проследете какво казва немският професор в последните няколко минути: Лондон не е част от кралството и кралицата там не й е позволено да се разпорежда. Лондон не може и да е част от EU, защото в Лондон официално не е позволена демокрацията.Prof. Werner brilliantly explains how the banking system and financial sector really work.https://***.youtube.com/watch?v=EC0G7pY4wRE&t=3s
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още