IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милош Земан беше преизбран за президент на Чехия

На втория тур настоящият държавен глава получава нов мандат с 52,16% от гласовете срещу 47,83% за опонента му проф. Иржи Драхош

17:21 | 27.01.18 г. 25
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Настоящият чешки президент Милош Земан спечели втори петгодишен президентски мандат, съобщава Ройтерс.

Разликата между него и опонента му - либералът Иржи Драхош при преброени почти 95 на сто от бюлетините, е по-малко от 10%. Земан получава 52,16 на сто от гласовете, а Иржи Драхош - 47,83. 

73-годишният Земан получи най-много гласове и на първия тур, но петима от елиминираните претенденти тогава, подкрепиха Драхош. 

Земан е остър противник на имиграцията, с проруски позиции, известен с евроскептицизма си. 

Чешкият президент играе роля в съставянето на правителството, назначава членовете на Конституционния съд и може да влияе върху външната политика на страната.

Около 8,4 милиона чешки избиратели бяха призовани да дадат гласа си.

Крайният резултат не може да бъде променен от непостъпилите все още резултати от някои райони, уточнява БТА.
Избирателната активност на втория тур, състоял се вчера и тази сутрин, надхвърля 65% и е смятана за много висока. 

Първоначалните цифри за преднината на 73-годишния Земан бяха още по-високи - над 57 на сто, защото първи постъпваха резултатите от селските райони, където той има по-силни позиции, отбелязва Ройтерс. Наблюдателите очакваха 68-годишният Драхош - проевропейски кандидат и бивш шеф на Чешката академия на науките, да повиши резултата си в по-късните часове, макар и не достатъчно, за да победи сегашен държавен глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

23
rate up comment 0 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 6 години
И да ми триете и да не ми триете коментарите няма да ме спрете либерални психопати долни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Когато назовавам с точните термини ми трият постоветеЗатова съм принуден да търся и използвам изрази, заради които няма да ми махат коментарите. Щом прочетеш писано от мен за *** разбирай че става дума за хомосексуална лъжа или мултикулти... фалшификация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 6 години
еми не, по принцип ни мразят по ред причини... не е заради някакви абстрактни проблеми в твоята глава... незнам ква информация ти носят, но конкретно САЩ са доста консервативно в това отношение .. има няколко места дето е прието и е ОК, но масово го отхвърлят ... *** в Тексас или по средните щати с некой *** да видиш как ше ви убият с камъни !и кво по дяволите значи ***, престани с тоя тремин щото излеждаш неук като *** и останалите псевдо патриоти? ... това значи пол, всеки от нас има *** ! Българската дума е *** ... с едно д в средата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
khao - това вече е самоопределение, няма нищо общо с ничия пропаганда. От над 100 човека дето се знаехме в бранша останахме само 3-*** в България. Колегите дето се заселиха из целия свят заедно със семействата си са ми немалък източник на достоверна информация. Джендърите налагат повсеместна дикатура. Точно тия в САЩ чуят ли, че някой е Българин го проверяват много хитро и ако не се покаже достатъчно либерален му унищожават кариерата в САЩ и Канада. В Норвегия преди 4 години единствените 6-*** българи в един от най-скъпите им университети бяха в топ 10 по успех и резултати, въпреки, че скрито ги мразеха и се опитваха да им създават всякакви неявни пречки и трудности в следването, защото не пропускаха да изявяват убежденията си, които се оказаха противни на *** тенденциите налагани в университетите по цял свят.Джендърите много скрито мразят всички недостатъчно либерални за тях индивиди по целия и са си поставили за цел да унищожат кариерите и реализацията им в навсякъде в развития свят. Въпрос на време е тази скрита омраза да прерасне в насилие от тях към някой друг, който продължава да отхвърля наглото им настъпление във всяка обществена сфера. Ако не са ислямските фанатици точно *** стратезите са тези, които ще предизвикат следващата световна война за да наложат на всяка една етническа група техните си мръсотии. Иначе са изключително хитри, умни и образовани да се представят по един безобиден начин като борци за нечии права и свободи. Но в крайна сметка е очевидно че налагат абсолютна дикатура и мразят различните от тях дотолкова, че не се колебаят да унищожават нормалното им съществуване.Дано повече хора го прочетат това преди да изтрият за пореден път едно подобно мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 6 години
Вашата работа е "Джендъра вика дръжте джендъра". Мен не ме касае защото ако се случи това което си фантазираш, аз лично ще изтръгна гръцмуля на нещастното ***. Вас просто ви е страх, затова и хленчите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 2
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Алооу психо,десния либерален психо,пат....След като третополовите и там н останалите полове не те касаят, искам да те попитам ти съгласен ли си в училищата и детските градини децата да изучават ***, пендер и всякакви други идеологии седналив скута на някой ***, който им обянсява какви са...Колкото и да е страшна мисълта, като си помисля,че може да имаш деца, ти пожелава от все сърце децата тти да седят в скута на някой травестит, който да им обясни какви трябв ад бъдеат живота. И се надявам така да ги попипва знаеш къде. Да не обяснявам. Пожелавам ти го....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 3
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Алоооу психо,патния евроатлантик, хайде сега отговори ми на мен след като са ги застрелвали руснаците при нахлуането си през 1968 година в Чехословакия, защо пак са про руски ориентирани и натсроени и си избиат про руско настроени политици да ги управляват.......П.С. Мисля, че Бг Ман по надолу го обясни, защо, тъй че не се мъчи сотоговора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
И чии са медиите в Европа и България, бре опънец влашки? Чия пропаганда от 25 години се излива като говнян *** денонощно? На Путин ли?По-вероятно да е почнал да проглежда през медийната драйфня... А може и да има деца, за разлика от тебе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 6 години
По принцип най-много мразят гейтаците разочарованите *** или латентните такива. Справка стрелбата в гей-бара в Калифорния където един като тебе разстреля други 49, също като тебе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 6 години
Мен поне третополовите не ме касаят и аз лично не познавам индивид, който да притежава такава характеристика. Противно е това което правят със себе си, но считам че е единствено за тяхна сметка. Факта че много хора не могат да се изявят е порок на феодалния манталитет на народонаселението, а не на задушаващия ни заговор на нещастниците наричащи себе си гей-ове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още