Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

125 млн. лв. ще бъдат инвестирани в интегриран градски транспорт в София

Безвъзмездните европейски средства по Оперативна програма “Региони в растеж“ са 107 млн. лв.

125 млн. лв. ще бъдат инвестирани в интегриран градски транспорт в София

Снимка: Pixabay

С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на интегрирания градски транспорт в София, съобщават от пресслужбата на правителството.

Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време. 

Още по темата

Правителството прие решение, с което възлага на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014-2020 г. в регионалното министерство да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столичната община. Той е на стойност 125,4 млн. лв., като безвъзмездните европейски средства са 107,3 млн. лв., а останалата част от сумата е съфинансиране със собствени средства на Столичната община.

Предстои да започнат дейностите но рехабилитация на няколко трамвайни отсечки, включително линията по бул. „Цар Борис III“, и купуването на 13 нископодови, съчленени трамвайни мотриси.

Проектът цели насърчаване ползването на електротранспорта, като по този начин ще допринесе за решаване на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик през деня, нарастващите задръствания, ниската скорост на придвижване, пътнотранспортни произшествия, високи концентрации на въглероден диоксид и други вредни емисии, шум и т.н.


 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
През 2018 г. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ са сключени 2022 договора