Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Агенцията за социално подпомагане търси партньор за раздаване на храни

Организацията трябва да стигне до най-нуждаещите се в цялата страна

Агенцията за социално подпомагане търси партньор за раздаване на храни

Снимка: Рixabay

Агенцията за социално подпомагане (АСП) започва процедура за избор на партньорска организация, която до края на 2019 г. ще предоставя индивидуалните пакети с храни на живеещите в нужда в България.

Продуктите се закупуват със средства от Оперативна програма за храни, съфинасирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България. 

Още по темата

Като Управляващ орган на програмата АСП публикува обява за представяне на заявления за финансиране по процедура за подбор "Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017-2019". Общият предвиден размер за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е до 5 млн. лева, предаде БТА.

Задължителните дейности, които организацията трябва да изпълни, са разпределение и предоставяне на храни до крайните потребители, както и съпътстващи мерки – консултации и насочване към други социални, здравни и образователни услуги.

Срокът за кандидатстване е до 18 май 2018 г.

Партньорската организация трябва да осигури пълно покритие на страната, като гарантира, че хранителни продукти ще достигнат до всички населени места с целеви групи. Ако дадена организация не може сама да постигне такова покритие, се дава възможност кандидатите да се обединяват помежду си.

Заявлението за финансиране се подава по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България в периода 2014 - 2020 г. (ИСУН 2020).

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Подписани са договорите за строителен надзор на тунел "Железница"