IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro отново се превърна в разочарование

Компанията не успя да изпълни прогнозите за финансовите си резултати

17:50 | 06.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на носими устройства GoPro не успя да изпълни прогнозата за тримесечните си приходи и печалба за изключително важното ѝ тримесечие, включващо коледните празници. Новините изпратиха цената на акциите с 13% надолу по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Приходите за четвъртото тримесечие, които нараснаха с 40 на сто до 528,3 млн. долара, се оказаха под средната прогноза на анализаторите за 565,9 млн. долара.

През октомври GoPro пусна две нови камери, включително по-добра версия на HERO.

Компанията се опитва да разграничи устройствата си от премиум сегмента от смартфоните с добри камери. Идеята ѝ е да направи това през основната си линия продукти HERO.

Нетната печалба е нараснала до 95,8 млн. долара, или 65 цента на акция, за тримесечието, което завърши на 31 декември. За сравнение година по-рано сумата беше 31,7 млн. долара, или 22 цента на акция.

Като се изключат някои елементи, компанията отчете печалба от 70 цента на акция, с което разочарова анализаторите. Тяхната средна прогноза беше за 79 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още