Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

САЩ отварят нов фронт в битката си срещу Huawei

Прокурори проверяват дали китайската компания не е откраднала интелектуална собственост, включително от португалски производител на мултимедия

САЩ отварят нов фронт в битката си срещу Huawei

Снимка: Ройтерс

САЩ отварят нов фронт в битката си срещу Huawei Technologies Co., след като щатски прокурори започват проверка на предполагаема кражба на технологии от страна на китайския технологичен концерн, потенциално разширяващи разследването на съществуващите наказателни дела, пише The Wall Street Journal, като се позовава на запознати източници.

Сред ситуациите, които се разглеждат, са епизоди, в които Huawei е обвяванен в кражба на интелектуална собственост от множество хора и компании в продължение на няколко години, както и как компанията е процедирала при наемането на нови служители, привлечени от конкуренти.

Още по темата

Разследванията, които включват и изземване на документи от Huawei от федералните прокурори от източната част на Ню Йорк - Бруклин, предполагат, че правителството проучва аспекти на бизнес практиките на Huawei, които не са били обхванати от досегашните обвинителни актове срещу Huawei.

Новите проучвания се припокриват с констатациите от разследване на Wall Street Journal от май, което документира множество обвинения за кражба на интелектуална собственост срещу Huawei през цялата му история. Те включват предполагаема кражба на технологии за камери на смартфони от португалски производител на мултимедия, както и практиките на Huawei за наемане на служители от конкурентни компании, казват източниците.

По това време Huawei заяви, че се ангажира да спазва законите на световните пазари и има доказан опит в иновациите. „Ние уважаваме целостта на правата върху интелектуалната собственост - за собствения си бизнес, както и за партньорски и конкурентни компании“, заявиха от производителя тогава.

Засега не може да се определи дали срещу дружеството ще се повдигнат нови обвинения. Говорител на Huawei отказа коментар по темата, както и говорител на Министерството на правосъдието. 

Още по темата

Новите линии на разследване подчертават предизвикателствата пред китайския технологичен гигант, който е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и номер 2 на пазара на смартфони, след многобройните ходове на САЩ, насочени срещу Huawei през последните месеци, които бяха критикувани от китайското правителство. 

Тези стъпки включват изпълнителна заповед, подписана през май от американския президент Доналд Тръмп, позволяваща на САЩ да забранят телекомуникационните съоръжения, направени от „чужди конкуренти“, което се разглежда като насочена към Huawei заповед. През същия месец Министерството на търговията добави Huawei към своя „черен списък“, като блокира възможността компанията да купува американски компоненти и софтуер без лиценз. 

Huawei вече оспорва един случай на кражба на търговска тайна: През януари прокурорите в Сиатъл издадоха обвинителен акт, обвиняващ Huawei в кражба на технология за тестване на смартфони от предишния ѝ партньор T-Mobile US Inc. - в периода от 2012 до 2013 г. В документа се съдържаше и обвинението, че Huawei е стартирала бонусна програма, с която да възнагради служители, откраднали поверителна информация от конкурентите. В предложение на 9 август Huawei нарече обвиненията „политически мотивирани“.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (7)

2
 
2
 
7
ivailojelyazkov до: Valentin13
преди 7 месеца
не се хаби за тоз изтръпналия да дух@ на кремъл-аббльото е @налн1я амбреаж на пропагандата у нас. докладвай му коментарите и ще има ПАК БАН!
2
 
3
 
6
Valentin13 до: ABBA
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
преди да говорим за знания и багаж, да те питам - хващал ли си пушка, знаеш ли как гърми оръдие, носил ли си снаряд в ръцете си, командвал ли си 100 човека на бойното /учебно поле/, учил ли си руско-съветско военно изкуство и история, а държавен изпит по това? защото аз съм, имам повече от 12 години, да не кажа 30, и 1 имам в Афганистан. бях на мястото, където руснаците *** минаваха по моста над Аму Даря, към Узбекистан. имам снимка оттам, наоколо беше пълно с разбити съветски трошляци.
2
 
5
 
5
Valentin13 до: ABBA
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
това е ново доказателство, че руснаците и германците са си менкали всякакви извратени животински технологии, прилагайки ги на хора.
5
 
6
 
4
ABBA до: ABBA
преди 7 месеца
Наказателните отряди, щрафбат - също.
5
 
5
 
3
ABBA до: Valentin13
преди 7 месеца
Kid, за Втора световна война ще учиш някой друг.
Заградителните отряди първо ги е въвел Хитлер,
паникьорите в една война са по-опасни от самият враг.

И много друго, но не виждам у теб багаж, та още да товаря....

Още от Хардуер
Samsung надмина прогнозите за първото си тримесечие