Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

АПИ търси фирма за строителния надзор на последните 88,9 км от АМ „Хемус“

Срокът за приемане на офертите изтича в края на работния ден на 30 юли

АПИ търси фирма за строителния надзор на последните 88,9 км от АМ „Хемус“

Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ започна открита тръжна процедура за определяне на изпълнител на строителния надзор при изграждането на последните 88,9 км от АМ „Хемус“. Това е отсечката между 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се в момента участък Белокопитово – Буховци, уточни пресцентърът на АПИ.

Още по темата

Прогнозната стойност на обществената поръчка е над 21,414 млн. лева без ДДС и е разделена на три обособени позиции:

Обособена позиция №1 е за надзор при строителството на Участък 7 от АМ „Хемус“, който е с дължина 43,6 км. Той започва при 222-ри км след пресичането на автомагистралата с път I-5 Русе - Велико Търново и завършва при 265-ти км при пресичането с път II-51 Бяла - Търговище. Индикативната стойност за обособената позиция е 10,490 млн. лева без ДДС.

Обособена позиция №2 е за осъществяване на надзор при строителството на Участък 8 от АМ „Хемус“, който е с дължина 33,5 км. Отсечката е от пресичането с път II-51 Бяла - Търговище до връзката с път II-49 Търговище - Разград. Индикативната стойност за обособената позиция е 8,039 млн. лева без ДДС.

Обособена позиция №3 е за надзор при строителството на Участък 9 от АМ „Хемус“, който е с дължина 11,9 км. Той започва от пресичането с път II-49 и завършва при изграждащия се в момента участък Белокопитово - Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102). Индикативната стойност за обособената позиция е 2,884 млн. лв. без ДДС.

Още по темата


От АПИ съобщават, че срокът за приемане на офертите изтича в 17:30 ч. на 30 юли.

Investor.bg припомня, че в края на декември 2019 г. АПИ възложи проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на Участъците 7, 8 и 9 от АМ „Хемус“ по Закона за обществените поръчки на „Автомагистрали“ ЕАД. Договорът е на стойност 1,150 млрд. лв. без ДДС.

Доизграждането на АМ „Хемус“ е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

В момента в експлоатация са участъците от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от около 180 км. Неизградената част, започваща от п. в. „Боаза“ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже вече построените участъци от двете страни на магистралата.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Мария Минчева: Мерките в подкрепа на бизнеса не трябва да бъдат прекратявани