IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екозащитници протестираха заради планирано разширяване на концесията в Пирин

Според тях късно снощи в дневния ред на кабинета е била добавена извънредна точка, която би увеличила концесионната зона над Банско десетократно

11:24 | 06.12.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Природозащитници се събраха на протест пред Министерския съвет срещу евентуалното гласуване по извънредна точка в дневния ред на правителственото заседание, която предвижда разширяване на концесията в националния парк „Пирин”, съобщи bTV.

„Късно снощи в администрацията на Министерския съвет беше вкарана извънредна точка от вицепремиера Валери Симеонов и неговия министър Нено Димов за разширение на концесионната площ на национален парк „Пирин”, която дружеството „Юлен” управлява. Разширението на концесионата зона е десетократно – от 99,5 на около 1 000 хектара, а концесионното възнаграждение – с около 30% по-високо”, коментира Борислав Сандов от Зелените. 

По думите му този концесионер вече е в нарушение, тъй като е във владение на 165 хектара, което е над разрешените 99,5 хектара. Освен това предстои и публично обсъждане плана на управление на националния парк „Пирин”.  

Припомняме, че наскоро бе проведена кръгла маса, след която стана ясно, че управляващите вероятно ще дадат зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт в Банско, но срещу двойно по-високи концесионни такси. Беше обсъдено и предложение за изготвяне на проект за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за "Ски зона с център гр. Банско". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
Dali
преди 6 години
кво протестират тия бе...ама още по-лошото е, че има кой да им се върже и така ще си стоим на едно място и зимният туризъм ще буксува. щото мнението на шайка лъжци и мошеници е по-важното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
NickyDickinson
преди 6 години
Мнооого сте зле!!!!!!!! Мега зле. Из.екяр с едно м вместо точката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
NickyDickinson
преди 6 години
Така, както сте ми сложили звездичките, излиза че съм написал нещо нецензурно, а не ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
NickyDickinson
преди 6 години
Този Димов е най-смешният министър на околната среда, който сме имали. Плюс това е некомпетентен, абсолютен парашутист, но най-вече откровен лобист. Пълен ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още