IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разплащателната агенция ще проверява данните за заявените за подпомагане площи

Депутатите гласуваха промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, които засягат директните плащания

16:36 | 14.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Разплащателната агенция ще може да проверява административно дали заявяваните от фермерите площи за директните плащания отговарят на действителните.

Това реши окончателно Народното събрание с промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, предаде БНР.

Изменението се налага във връзка с наказателна процедура срещу България за ограничаване на достъпа до директни плащания на площ на потенциални кандидати за подпомагане.

С окончателните промени се създава възможност Разплащателната агенция да извършва проверки за изкуствено създадени условия.

Заповедта, с която земеделският министър одобрява обхвата на мярката за допустимите за подпомагане
площи, ще бъде обнародвана в "Държавен вестник".

Кандидатите ще подават заявление за дадената календарна година, като трябва да разполагат със съответните земи. Те ще се регистрират в общинската служба по земеделие, в специализирана електронна програма на аграрното министерство. Ведомството ще обобщава и предава тези данни на Разплащателната агенция, която ще ги съпоставя с данните от заявленията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още