Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Стартира строителството на северния обход на Бургас

Пътят ще е готов през лятото на 2022 г.

Стартира строителството на северния обход на Бургас

Снимка: FreeImages

Днес е започнало строителството на северния обход на Бургас, съобщават от пресслужбата на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Трасето е с дължина от почти 5 км, с с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли, посочват от Агенцията.

Пътят започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез, поясняват от Агенцията.

Още по темата

С изграждането на отсечката ще се пренасочи транзитният трафик за курортите северно от града, който сега минава през центъра на Бургас.

Инвестицията е за малко над 57 млн. лв. с ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца, т.е. пътят ще може да се ползва за летния сезон през 2022 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“ с участници „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Атанас Семов: Представата за нормалност в България не съвпада с тази на Европа