IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира строителството на северния обход на Бургас

Пътят ще е готов през лятото на 2022 г.

15:06 | 21.01.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages</em></p>

Снимка: FreeImages

Днес е започнало строителството на северния обход на Бургас, съобщават от пресслужбата на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Трасето е с дължина от почти 5 км, с с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли, посочват от Агенцията.

Пътят започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез, поясняват от Агенцията.

С изграждането на отсечката ще се пренасочи транзитният трафик за курортите северно от града, който сега минава през центъра на Бургас.

Инвестицията е за малко над 57 млн. лв. с ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца, т.е. пътят ще може да се ползва за летния сезон през 2022 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“ с участници „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още