Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Колко стресираща е работата в технологичната индустрия?

Процесът по кандидатстване за работа в големите технологични компании може да е особено стресиращ, твърди експерт

Колко стресираща е работата в технологичната индустрия?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичната индустрия предлага изключително конкурентна среда и основният стрес за служителите на големите технологични компании е свързан с трудното влизане в тези корпорации, коментира в предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria експертът по управление на стреса Пинар Акая.

„Обикновено те приемат талантливи хора и са силно ориентирани към детайлите, когато набират служители. В този смисъл може да е доста стресиращо да си осигуриш достъп до тях, но от друга страна смятам, че предлагат много добра работна среда, в зависимост от това кой сте и какво търсите“, обясни гостенката.

Стресът на работното място обаче присъства не само в технологичната, но и в много други индустрии. Едни от по-стресиращите компании са стартиращите, защото при тях нивата на несигурност и хаос във вътрешната среда са много по-големи. В началото те обикновено предлагат уютна и много приятелска работна атмосфера, но преминавайки в следващите етапи на развитието си, те се променят значително.

Още по темата

В този смисъл хората, които предпочитат да знаят какво се случва в компанията, в каква посока се движи тя, усещат по-големи нива на стрес в стартъпите, обясни Пинар Акая.

„В днешните корпорации се нуждаем основно от спокойна среда, където можем да даваме резултати. Стресът обаче убива тази среда“, коментира експертът.

По думите на Пинар Акая колкото повече стрес има и колкото повече са проблемите на работното място, толкова по-силно е влиянието им върху резултатите на служителите и компанията.

 

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 25163   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Имената на бизнеса
Хервих Шпрингер: В България има вълнуващи технологични компании