IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беларус легализира криптовалутите

Президентът Александър Лукашенко освободи от данъци печалбите от дигитални валути до 2023 г.

17:13 | 22.12.17 г. 1
<p>
	Александър Локашенко, президент на Беларус. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Александър Локашенко, президент на Беларус. Снимка: Архив Ройтерс

Беларус легализира трансакциите с криптовалути като част от усилията да насърчи растежа на частния сектор и да привлече чуждестранни инвестиции, съобщава БТА, като се позовава на информация на Ройтерс.

Указът на президента Александър Лукашенко предвижда данъчни облекчения и правни стимули за търговия с дигитални валути. Така той прави опит да превърне Беларус в международен технологичен рай, допълва Bloomberg. 

“Правителството на Беларус ще е първото в света, което се отваря пред възможностите за използването на блокчейн технологията”, коментира Лукашенко в изявление на своя уебсайт. Според решението му всички приходи и печалби от използването на дигитални валути ще бъдат освободени от данъци до 2023 г.

По думите на Лукашенко промяната ще даде възможност да чуждестранния капитал да дойде в Беларус и да работи в комфортни условия.

Биткойнът - най-популярната криптовалута в света, изгуби една трета от стойността си тази седмица, след като на 17 декември достигна рекордната цена от 20 хил. долара. Привържениците на биткойна отхвърлят предупрежденията, че валутата е нестабилна и заявяват, че тя е началото на нова парична система, което не зависи от централните банки.

Всичко по темата четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
doc
преди 6 години
haide bate boiko,tvoi red e...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още