IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет: Лудостта с биткойна няма да свърши добре

Защо да заемам позиция за нещо, от което не разбирам нищо, заяви инвеститорът

17:09 | 11.01.18 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Бъфет: Не бих заложил на кратки позиции с фючърсите върху биткойна. Снимка: Ройтерс</em></p>

Бъфет: Не бих заложил на кратки позиции с фючърсите върху биткойна. Снимка: Ройтерс

Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че сегашната лудост при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.

„По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа със сигурност, че това ще свърши зле", каза председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. „Кога ще се случи сривът или как - не знам", добави той в интервюто.

Човекът, който се счита за „дясната ръка“ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда много врява, но малко смисъл в криптовалутите.

От декември 2017 г. борси като CME Group и Cboe Global Markets отвориха своите платформи, за да позволят търговията с фючърси върху биткойна. 

Бъфет заяви, че не би заложил на кратки позиции с фючърсите върху биткойна. „Нямаме и никога няма да имаме позиции", заяви той.

„Защо, при всички останали възможности, трябва да заемам дълга или къса позиция за нещо, от което не разбирам нищо", добави инвеститорът.

Бъфет не е единственият критик на криптовалутите. Още през септември 2017 г. председателят и главен изпълнителен директор на J.P. Morgan Джейми Даймън коментира критично криптокомпозициите. По това време той нарече биткойна измама.

Във вторник обаче Даймън заяви, че съжалява за това изявление. "Блокчейнът е истински", добави той.

J.P. Morgan Chase обяви през октомври 2017 г. въвеждането на своя собствена блоксистема. Тя има за цел "значително намаляване" на броя на страните, необходими за проверка на глобалните плащания и намаляване на времето за извършване на сделки "от седмици на часове". Партньори в проекта, наречен Interbank Information Network, са Die Royal Bank of Canada и New Zealand Banking Group. Даймън продължава да е загрижен за това как правителствата ще реагират на криптовалутите, когато те станат наистина големи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 6 rate down comment 0
Pyramid
преди 6 години
Евалла. На този фон, не се чудя, защо е толкова много и устойчиво богат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 5
vankata89
преди 6 години
Shark_33 какво му е магьосничеството да копуваш акции на хубави дивидентни компании всеки с пари може да го прави аз също го правя. Магьосница са голям процент от Българите че оцеляват при тези ниски заплати този процент не включва мен аз съм добре и не се оплаквам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 3
mariata
преди 6 години
Аз бих послушал Бъфет. Той определено е по-умен от нас. Въпросът е да разбера какво мисли, като казва това - дали не е обратното на казаното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 29 rate down comment 5
khao
преди 6 години
Просто човека е политкоректен. :)) и много точен в изказването си. То ако повечето хора знаеха кво е биткоин, той нямаше да мръдне над 1 долар никога. :) ... плюс това не съм чувал Бъфет да играе хазарт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 18
Sakamano
преди 6 години
Първо: дори дядо ви Бъфет понякога греши, второ: той самият признава, че не разбира и няма интерес към криптовалутите, трето: като казва, че "това ще свърши зле" - има предвид инвестициите, защо само те го интересуват и нищо друго, четвърто: дори да има голям срив - което почти сигурно ще се случи - биткойнът вече е преживял няколко такива срива, включително загуба на 90% от стойността си, но след това винаги е успявал да се възстанови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 10
SS-23
преди 6 години
Тоя вече е "дълъг" в бита ... ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 36 rate down comment 2
Shark_33
преди 6 години
той винаги е купувал акции на компании които и след 20 години ще са на върха а дадена криптовалута няма как да се направи план за 2 години какво ще стане с нея а да не говорим след 20 днес е 20 к койна утре е 13к това не можеш да инвестираш дулгосрочно в такова чудо ако си спекулант купуваш след 10 мин продаваш купуваш продаваш може да излезеш с някой друг лев на +
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 38 rate down comment 2
Shark_33
преди 6 години
до ванката сигурно в 89 набор несериозно е да кажеш като този дядка имайте уважение към хора който са магьосници в това което правят дори и да нямаш контакт с такива личности уважавай ги малкия и се учи от тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 5
Shark_33
преди 6 години
Мънгър Мънгър не Мънджър това е доста некомпетентно тцтцтцтц
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 11
mrynmryn
преди 6 години
"Бъфет: Лудостта с биткойна няма да свърши добре ""Защо да заемам позиция за нещо, от което не разбирам нищо"Как е сигурен, че няма да завърши добре в такъв случай, всяка инвестиция има своите добри и лоши моменти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още