Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ остават на червено

И днес губещите компании имаха превес

Индексите на БФБ остават на червено

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Борсови дежавюта замъглиха съзнанието на следящите българския капиталов пазар в последните дни.

Индексите и в сряда са предимно на червено, макар отстъплението на SOFIX да е съвсем леко с 0,02%. По-широкият BGBX40 се понижи с 0,36% до 131,63 пункта. Секторният BGREIT единствен се повиши с 0,32%, докато равнопретегленият BGTR30 изтри 0,54% от стойността си до 547,30 пункта.

Още по темата

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 315,2 хил. лв. след 127 сделки. И днес губещите компании имаха превес – с общо 17 от търгуваните дружества, понижили цената на акциите си. Печелившите и тези, при които не беше отчетена промяна, останаха наравно – по 10 дружества.

Лидер по оборот е „Капман Грийн Енерджи Фонд“ АД със 119 хил. лв. Следват го „Химимпорт“ и „Софарма Трейдинг“ съответно с 37,5 и 37,2 хил. лв.

Дружеството с най-висока пазарна капитализация от 13,6 млрд. лв. „Кепитъл Консепт Лимитед АД“ („Уелкъм Холдингс“ АД) е най-печелившото за деня с ръст в цената на акциите от 0,8% до 6,3 лв. На второ място е M+С Хидравлик с 0,7%.

Търговията с правата на „Елана Агрокредит“ АД приключи със спад от 40% след 12 сделки. На второ място е „ФеърПлей Пропъртиc“ АДСИЦ с понижение от 3,1%, следван от „Първа инвестиционна банка“, чиито акции поевтиняха с 2,3%. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН потвърди проспекта на емисия облигации на "Мотобул" ЕАД