IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Сирма за увеличение на капитала с близо 40 млн. лв.

Предлагането ще бъде успешно, ако бъдат записани поне 19 786 839 акции

11:26 | 14.06.18 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на &rdquo;Сирма Груп Холдинг&rdquo; АД Цветан Алексиев по време на технологичното събитие на Клуб Инвестор БГ &ndash; Tech of Tomorrow 2018 <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Главният изпълнителен директор на ”Сирма Груп Холдинг” АД Цветан Алексиев по време на технологичното събитие на Клуб Инвестор БГ – Tech of Tomorrow 2018 Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор потвърди на последното си заседание проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Сирма Груп Холдинг“ АД, става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса-София.

Емисията е в размер на 39 573 679 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. Акциите ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на „Сирма Груп Холдинг“ от 59 360 518 лв. до 98 934 197 лв.  

Регулаторът е вписал посочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения от КФН регистър на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.

Предлагането ще бъде успешно, ако бъдат записани поне 19 786 839 акции. В такъв случай капиталът на компанията ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Инвестиционен посредник по емисията е Първа финансова брокерска къща.

Компанията възнамерява да изразходва набраните от вторичното предлагане средства за изпълнение на стратегията си за развитие на продуктовия портфейл и реорганизация на корпоративната структура, както и за маркетинг и продажба, включително и за комерсиализация на новоразвити продукти.

В своята актуализирана Стратегия за развитие на холдинга за периода 2018-2022 година "Сирма Груп Холдинг" си постави за цел да генерира приходи в размер на 120 млн. евро през 2022 г., като прогнозира портфейлите „Търговия“ и „Здравеопазване“ да нарастват с близо 100% годишно.

Само преди седмица директори в „Сирма“ демонстрираха доверие към компанията чрез ударно изкупуване на акции. До БФБ-София е постъпило уведомление и, че на 13 юни изпълнителният директор на дружеството Цветан Алексиев е придобил още 2147 акции на „Сирма груп холдинг“ АД на средна цена от 0,9727 лв. за брой.  

От началото на годината акциите на „Сирма Груп Холдинг“ АД поевтиняват с 11,58% до средна цена от 1,02 лв. 

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още