IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мутафчиев и Минев с търгово предложение към акционерите на ПИБ

Общият им дял е достигнал 85% след покупката на по 14,92 млн. акции, колкото са имали досега останалите акционери с над 5%

18:57 | 09.01.14 г. 43
Автор - снимка
Редактор
Мутафчиев и Минев с търгово предложение към акционерите на ПИБ

Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев са отправили търгово предложение към останалите акционери в Първа инвестиционна банка АД, съобщи банката чрез БФБ-София. Не се уточнява предлаганата търгова цена.

Двамата притежават общо 85% от капитала на банката, след като на 9 януари 2014 г. са придобили по 14 920 000 акции и към 9 януари 2014 имат по 46 750 000 акции. Общо двамата притежават 93 500 000 акции.

Обект на търговото предложение са 16 342 474 акции, представляващи 14,86% от капитала на банката. Посредник по търговото предложение е Първа финансова брокерска къща ООД, като то ще бъде публикувано във вестниците Труд и 24 часа. Комисията за финансов надзор още не е взела отношение по внесеното търгово предложение.

По данни към 30 септември 2013 г. в ПИБ има 5 акционера с дял над 5%. Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са с по 31 830 000 акции, или 28,94%. Legnano Enterprise Limited, Кипър е със 7,68%, а с по 9,72% са Domenico Ventures Limited и Rafaela Consultants Limited (и двете от Британски Вирджински острови).

Трите фирми са били с общо 29,84 млн. акции, което съответства на придобитите на 9 януари от Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев по 14,92 млн. акции.

Първа инвестиционна банка АД отчете 24,8 млн. лв. печалба за деветмесечието на 2013 г. при 13,25% ръст на годишна база. Портфейлът от кредити на банката се увеличи с 5% до 7,1 млрд. лв. С придобиването на Юнионбанк активите достигат 8,5 млрд. лв.

Акциите на Първа инвестиционна банка поскъпват с 82% за последните 12 месеца до 2,89 лв. за акция и 318 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

42
rate up comment 3 rate down comment 0
ivaiylo.minev
преди 5 години
Изкарайте пари от интернет бързо и лесно.Ако имате нужда от финанси, за да не сте фалит в края на месеца, не се залъгвайте с бързи кредити. Вече можете бързо да спечелите пари без да полагате усилия и време.Първите 12 $ идват само с регистрацията Ви!1.Регистрирате се: Регистрацията отнема по-малко от 2 минути и не изисква множество пароли. Паролата е само една, ползвате един мейл и потребителско име за вход.2.Log in Логвате се: След потвърждаване на регистрацията (с получаване на мейл) със създадения от вас профил достъпвате една система, която включва 6 сайта, чиито реклами ще ви се показват.3.Сваляне на Windows лента: Свалянето става без никакви проблеми. Отново за минути. Със специална Windows лента, която се появява на вашия екран на компютъра ви се визуализират рекламите на тези 6 сайта. Лентата не е прекалено голяма, самата програма не заема почти никакви ресурси, и можете да поставите лентата навсякъде на вашия екран - отгоре, отдолу:4.Как работи?: Програмата ви показва реклами: Не е необходимо да кликвате на тях!С показването им ви се начисляват точки, които автоматично се трансформират в пари.5.Как си взимате парите? След като натрупаните точки се калкулират в пари Минимума за първо плащане е 50$ от точки, от акаунта си на сайта заявявате Поискване на плащане. Парите идват под формата на чек, в рамките на 1 месец, а чека може да осребите от всяка една банка в България.Регистрийте се, вижте мнения на клиенти, последните новини от платформата и почнете да печелите пари ОЩЕ СЕГА: http://cashsurfingnetwork.com/index.php?reff=ivailodminev
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 7 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Така както упорито защитаваш една измама , която скоро ще последват и други бизнесмени измамници с техните дружества явно си някъде на работа по отделите на *** , или на някоя инвестиционна къща свързана с него. Не си губи времето да гадаеш каква ми е специалността от ВИАС много е далеч от минималният ти мозъчен ресур , всяка инженерна специалност е поне десет пъти по сложна от която и да е икономическа . И защото спомена Геодезия , само така за информация ще ти кажа , че специалността е Геодезия фотограметрия и картография , и идея си нямаш колко е сложна и че един геодезист изкарва за ден толкова , колкото ти за месец . Ставаш пълен *** опитвайки се да иронизираш инженерни специалности , от мястото си на *** брокер . Изглеждаш точно ,като комплексиран провинциалист .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 5 rate down comment 2
popo323
преди 10 години
Единственият за смях си ти тук , учил , недоучил платен тройкар задочник по някой провинциален университет . Толкова *** и ограничени ли излизате с това смешно килийно образование от там. Всяка уважаваща себе си западна компания дава годишни дивиденти щом има печалба . Ако Кока Кола обяви печалба на тримесичието ,цената на акциите им скача . Ако Цеко Минев обяви печалба на банката си , цената пада . И това било нормално Шест години обявяват печалби и паднали с 600% акциите им . Утре неговият промер ще последват десетки други компании, чакайте да има борса при масовите измами . Ако ти не уважаваш хората които са вложили парите си при теб и изкуствено си смъкваш акциите и после обратно изкупуваш , си егати бизнесмена . Ама каквито ни бизнесмените , такива и *** брокерчета .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 8 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Ти *** ли си или си *** . Когато една акция е излезнала на 11 лв , а сега с хиляди мъки цената и е 2 лв , значи се е сринала . Това че няколко пикливи брокерчета са спечелили някакви стотинки над 1,5 бв съвсем не е критерий. Какво търсене и какво предлагате , като няма никаква ликвидност на тази борса . Седите и се надлъгвате . Ако този Цеко Минев е успешната практика , утре всеки друг ще постъпи ,като него . Всеки ще изскочи на борсата и после ще си смъкне цената , като него изкуствено и ще прибере 500-600% печалба . Кой мислиш ще купува пикливите ви акцийки , само молоумните брокерчета помежду си . В момента губещи са всички от неговите акции , и пенсионните, и взаимните фондове купували от тях . Независимо дали са купували на 11лв , 9 лв , 7 лв........ . Всички те са губещи заради една измама. Утре всеки търгаш ще последва този пример , защото ще знае , че на този му се разминала подобна измама. Колко души ще сте тогава на тази борса , само шепа хора кретащи на мижави заплатки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 6
misanthrope
преди 10 години
А ти явно не осъзнаваш, че стана за смях и продължаваш да се излагаш.Как са се сринали с 600% ли, ами как един хотел в малко провинциално градче струва 50 000 евро, като само тухлите му струват повече?И тройкаджиите в УНСС знаят, че цената се определя единствено от търсенето и предлагането и няма нищо общо със себестойността. А даже двойкаджиите знаят, че няма нищо общо между печалбата и капитала на дружеството и неговите активи, пък капитала няма нищо общо с пазарната цена НО това май идва в повече на геодезическото ти мислене (като и не знаеш за хидромелиорации, остава да е геодезия ако изобщо е нещо)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 7 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Ти май не осъзнаваш ,че тук се заяждате за глупости , но не отговори нито един от вас на главният въпрос. " Как е възможно една банка 6 години да отчита големи печалби , а пък акциите и да са се сринали с 600%. Не е ли това измама ??? Аз имам доста приятели брокери , но от по старата генерация , което го пиша , те го казват същото . Но пък са наясно ,че заплатите и работата им зависят от това да лъжат хората и борсата някак да се бута нагоре. Те с мене не спорят , спорят само новоизлюпени тарикати ,които си мислят ,че скоро ще станат милионери от Уолстрийт. А те остават основно безработни .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 2 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Ти по добре се поинтересувай откога е тази катедра и се замисли дали когато аз съм го завършвал ВИАС я е имало . Аман от профани разбирачи , които от нищо не разбират. Ту откриват нова специалност , ту преименуват някоя стара . Когато аз учех имаше и една земеустройство мисля беше , защото я закриха след година , имаше и други преименувания. Едва ли си мислиш ,че следя какво откриват и закриват ,като специалности в университетите .Занимавай си се с елементарното си брокерство, другото е многооооооо далеч от теб. Гледай там да излъжете някой балък на борсата да си набута парите , та да има за заплатки и комисионни . Ама като ви знам нивото май се лъжете основно помежду си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 3 rate down comment 1
Protokol
преди 10 години
Това да не би да е онзи Оникален хидроинженер, който се прочу с милионните си комисионни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
Кажи какво пише на линка за хидромелиорациите де, остави запетаите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 3
popo323
преди 10 години
Рева на простите селски брокерчета е музика за моите уши , явно доста ви засегнах елементарният селски манталитет , щом стигнахте да броите запетаите . Ех селянчета винаги ще си останете простолюдие колкото и да се напъвате .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още