IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на "Трейс Груп Холд" се повишава с близо 4% през 2017 г.

Очаква се акционерите да разгледат разпределението на печалбата на предстоящото общо събрание през юни

15:36 | 02.04.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нетната печалба на „Трейс Груп Холд“ АД на неконсолидирана база за миналата година се повишава с близо 4% до 5,3 млн. лв. Това става ясно от отчета на дружеството, разпространен чрез Българска фондова борса.

Общите приходи от дейността на компанията възлизат на 173,2 млн. лв., което е ръст от 1,8% спрямо 2016 г.

Основен дял в структурата на приходите от дейността запазват приходите от строителни услуги, които са в размер на 152,5 млн. лв. Спрямо предходния период  тяхната стойност нараства с 5,85%. От тях 64,17% са приходи, реализирани в страната ни, а 35,83% - реализирани от клоновете в чужбина.

Приходите от продажба на стоки са на стойност 7,9 млн. лв. и нарастват спрямо с 37,30%, или 2,1 млн. лв., на годишна база. От тях 83,28%, или 6,570 млн.лв., са реализирани в Сърбия, а останалите 16,72% - в страната ни.

С най-голяма стойност от приходите от стоки са приходите от продажби на битум (5,2 млн. лв.) и ЖП материали (1,3 млн. лв.). През 2017 г. холдингът осъществява търговската си дейност в западната ни съседка чрез клона си, но в следващата година тази дейност предстои да се отдели в регистрирания вече клон на търговското дружество Инфра комерс ЕООД в Сърбия.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Най-голям дял във финансовите приходи на „Трейс Груп Холд“ АД имат приходите от дивиденти от дъщерни дружества на стойност 4,88 млн. лв. Те нямаляват спрямо 2016 г. с 44,66%, или с близо 4 млн. лв. Това е и основна причина за по-ниските стойности на финансовите приходи за текущата година, които възлизат общо на 6,58 млн. лв.

През миналата година дружеството не успя да разпредели дивидент, тъй като предвидената за дивидент сума остана като неразпределена печалба заради наложена принудителна административна мярка от Комисията за финансов надзор. По информация на investor.bg се очаква акционерите да разгледат разпределението на печалбата за 2017 г. на предстоящото общо събрание през юни.

„Международното направление на холдинга продължава да проучва активно пазара в Централна и Източна Европа, Русия и страните от Средна Азия, като очакванията са да продължат дейностите за трайно позициониране на територията на Германия, където беше регистрирано дружество на местно ниво“, пише в доклада за дейността на „Трейс Груп Холд“ АД

От началото на годината акциите на холдинга поскъпват с 5,49% до средна цена от 4,90 лв. за брой. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
vale1
преди 6 години
" По информация на investor.bg се очаква акционерите да разгледат разпределението на печалбата за 2017 г. на предстоящото общо събрание през юни. " -Не разбрах какво искате да кажете ,че на тазгодишното ОСА може да се разгледа и разпределението на печалбата за 2016 г ???Защото разпределението на печалбата за 2017 г е задължителна точка от дневния ред на редовното ОСА през 2018 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още