IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айкън и Дийсън дават отпор на сделката между Xerox и Fujifilm

Те твърдят, че споразумението значително подценява Xerox

10:45 | 13.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Планът на Xerox да бъде придобита от японската Fujifilm Holdings се оказа под допълнителен натиск, след като Карл Айкън и Дарвин Дийсън призоваха останалите акционери да се противопоставят на сделката за 1,6 млрд. долара, предава Ройтерс.

Инвеститорите активисти, които заедно притежават около 15% от американския производител на принтери и копирни машини, заявиха, че споразумението значително подценява Xeroх. Те критикуват и структурата на сделката. Планът е американската фирма да влезе в съвместното предприятие на двете компании Fuji Xerox.

"Настояваме вие, останалите акционери, да не позволявате на Fuji да открадне тази компания от нас“, коментират Айкън и Дийсън в общо писмо.

Те допълват, че пред Xerox все още стои чудесна възможност да създаде „огромна стойност за акционерите и тя не включва продаването на контрола на Fuji без допълнително възнаграждение“.

Съгласно споразумението двете фирми решиха тяхното съвместно предприятие Fuji Xerox да придобие дял от около 75% от Fujifilm за около 6,1 млрд. долара.

След това Fujifilm ще използва средствата, за да купи 50,1% от новите акции на Xerox.

В изявление последната обяви, че е обмислила няколко други опции внимателно и е решила, че комбинирането с Fuji Xerox е „най-добрият път към създаването на стойност“ за компанията.

Акциите на Xerox повишиха стойността си с 1,1% в понеделник. Тези на Fujifilm записаха 2% спад на цената по време на ранната търговия във вторник.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още