Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Айкън и Дийсън дават отпор на сделката между Xerox и Fujifilm

Те твърдят, че споразумението значително подценява Xerox

Айкън и Дийсън дават отпор на сделката между Xerox и Fujifilm

Снимка: Архив Ройтерс

Планът на Xerox да бъде придобита от японската Fujifilm Holdings се оказа под допълнителен натиск, след като Карл Айкън и Дарвин Дийсън призоваха останалите акционери да се противопоставят на сделката за 1,6 млрд. долара, предава Ройтерс.

Инвеститорите активисти, които заедно притежават около 15% от американския производител на принтери и копирни машини, заявиха, че споразумението значително подценява Xeroх. Те критикуват и структурата на сделката. Планът е американската фирма да влезе в съвместното предприятие на двете компании Fuji Xerox.

"Настояваме вие, останалите акционери, да не позволявате на Fuji да открадне тази компания от нас“, коментират Айкън и Дийсън в общо писмо.

Още по темата

Те допълват, че пред Xerox все още стои чудесна възможност да създаде „огромна стойност за акционерите и тя не включва продаването на контрола на Fuji без допълнително възнаграждение“.

Съгласно споразумението двете фирми решиха тяхното съвместно предприятие Fuji Xerox да придобие дял от около 75% от Fujifilm за около 6,1 млрд. долара.

След това Fujifilm ще използва средствата, за да купи 50,1% от новите акции на Xerox.

В изявление последната обяви, че е обмислила няколко други опции внимателно и е решила, че комбинирането с Fuji Xerox е „най-добрият път към създаването на стойност“ за компанията.

Акциите на Xerox повишиха стойността си с 1,1% в понеделник. Тези на Fujifilm записаха 2% спад на цената по време на ранната търговия във вторник.

 

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Oracle плаща с 13 хил. долара по-малко годишно на служителките си спрямо мъжете