IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Music има нов директор

Ветеран от компанията ще отговаря за стрийминг платформата и за международното присъствие на бизнеса с услуги на Apple

09:54 | 12.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple назначи нов директор, който да съблюдава музикалната стрийминг платформа Apple Music, която вече има 48 млн. абонати, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Американският технологичен гигант разкри, че е наел Оливър Шусър за вицепрезидент на Apple Music, който ще отговаря и за международното съдържание. Шусър, който се присъедини към Apple преди 14 години, ще се отчита директно пред старши вицепрезидента на компанията Еди Кю. Освен това ще бъде отговорен за услугите на Apple извън САЩ, включително App Store и iTunes.

Най-големият конкурент на Apple в музикалния стрийминг Spotify Technology има 71 млн. т.нар. премиум абонати – данни, които включват и потребителите, които са дали на компанията номера на своята кредитна карта, докато тестват услугата безплатно. Spotify стана публична компания по-рано този месец, след като направи директно листване на борсата в Ню Йорк.

На сравнима база Apple Music има 48 млн. абонати, 40 млн. от които плащат, а 8 млн. ползват безплатния тестов период, обяви Apple. И двете фирми таксуват потребителите по 9,99 долара на месец за стрийминг на музика, но предлагат намаления за учащи и семейни планове.

Шусър преди време изгради бизнеса с услуги на Apple извън САЩ, на 155 пазара, включително Китай, Япония и Латинска Америка, посочва Apple.

Бизнесът на компанията с услуги, който включва Apple Music, App Store и iCloud, се превръща във все по-важен компонент за финансовите прогнози на Apple, защото пазарът на смартфони започна да съзрява и растежът на продажбите на iPhone се забави. През последното тримесечие този бизнес на Apple нарасна с 18% до 8,4 млрд. долара, като не успя да изпълни очакванията на анализаторите за сума от 8,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още