IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отваря отново част от магазините си в Китай

Те ще са с по-кратко работно време от обичайно

22:00 | 13.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Apple ще отвори отново част от магазините си в Пекин на 14 февруари, с намалено работно време, посочва компанията на уебсайта си. Същевременно много други магазини в континенталната част на Китай ще останат затворени, тъй като страната продължава да се бори с разпространението на коронавируса, предава Ройтерс.

На 8 февруари производителят на iPhone обяви, че удължава периода, в който търговските му обекти в Китай ще останат затворени, въпреки че работеше за подновяване на дейността в корпоративните си офиси и контактните си центрове.

Решението да затвори магазините беше взето, след като местните власти в Китай наложиха ограничения на пътуванията и предупредиха гражданите да стоят далеч от публични места, така че да се ограничи разпространението на коронавируса, който уби над 1300 души.

Петте магазина на Apple в Пекин ще заработят отново на 14 февруари и ще са отворени между 11 и 18 ч. местно време, гласи информация на уебсайта на Apple. Обичайното работно време на тези обекти е от 10 до 22 ч. Магазините в Шанхай и Шънджън обаче ще останат затворени.

„С оглед на общественото здраве и превенция, някои от нашите магазини на дребно са временно затворени“, посочва компанията на сайта си. В съобщението също така се призовават посетителите на магазините да носят маски и да съдействат на хората, които измерват температурата.

Компанията не е открита веднага за коментар по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още