IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гейминг платформите FlickPlay и The Sandbox правят крачка към метавселената

Те обявиха голямо партньорство, което може да е ключово за индустрията

19:13 | 18.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg</em></p>

Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg

Гейминг компаниите FlickPlay и The Sandbox обявиха ново партньорство, което ще позволи на играчите да използват блокчейн активи и в двете платформи. Това е ключова стъпка към изграждането на метавселената, предава Ройтерс.

Идеята за метавселената предполага хората да се движат свободно между виртуални светове в различни платформи, да носят виртуални дрехи и да имат виртуални продукти.

Осъществяването на тази идея все още е в ранните си дни и ще изисква сътрудничество между компании и разработчици, включително от страна на собственика на Facebook - Meta Platforms, Microsoft и Epic Games.

FlixPlay е приложение, в което играчите могат да отключват дигитални елементи, като използват интерактивна карта на заобикалящата ги среда, а след това да използват камерата на телефона си, за да наслагват тези елементи в реални свят, да имат интеракция с обектите, да правят видеа и друго съдържание. Днес приложението обяви първата си колекция от незаменяеми токени (NFT), наречена Flicky. 

Част от хората, които придобият Flicky, ще могат да използват NFT-то като техен аватар в The Sandbox – мобилна и уеб игра, в която играчите могат да изграждат триизмерни виртуални светове.

Първоначално собствениците на Flicky ще отключват версия на виртуалния хамелеон, които стои зад това име, която ще ползват в The Sandbox. Скоро те ще могат да ползват точната версия на дигиталния актив, която се съхранява в блокчейна, и на двете игри, твърди Пирина Мерино, основател и главен изпълнителен директор на FlickPlay.

Интеграцията е голяма стъпка, защото може да е първият мост между NFT-тата и физическия свят, твърди Себастиан Борге, съосновател на The Sandbox.

Партьорството с FlickPlay ще помогне за „създаването на по-потапящо изживяване, което се простира в метавселената и The Sandbox”, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още