IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google засилва бизнеса си с интернет на нещата с ново придобиване

Компанията купува Xively за 50 млн. долара

12:30 | 16.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Google обяви, че ще придобие Xively, едно от звената на LogMeIn, тъй като иска да засили продажбите на бизнеса си, който управлява голям брой устройства, свързани с интернет, пише Bloomberg.

Интернет компанията ще плати 50 млн. долара за Xively, която генерира 3 млн. долара приходи през последното тримесечие, обяви LogMeIn при оповестяването на отчета си.

Очаква се сделката да бъде завършена през първото тримесечие, а 45 служители на Xively да се присъединят към екипа на Google.

Google направи серия от малки придобивания за своето звено за облачни услуги, което се конкурира с лидерите на пазара Amazon.com и Microsoft. Xively продава софтуер за управление на устройства за интернет на нещата, като аларми за дим и други.

Сделката може да помогне на Google да привлече нови корпоративни клиенти, като големите производители, които разчитат на свързания хардуер и сензорите.

По-рано тази седмица Инджонг Рий, един от директорите на Samsung Electronics, обяви, че се мести в Google, за да работи по услугите за интернет на нещата в звеното за облачни услуги.

По време на представянето на последния си финансов отчет Google разкри, че облачното ѝ подразделение генерира 4 млрд. долара годишни приходи от продажби. Тук влизат и съхранението на данни в облака, изчислителният облак и софтуерните приложения за компании.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още