Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Изкуственият интелект тласка резултатите на Baidu нагоре

Приходите и печалбата на китайския гигант надминаха очакванията на анализаторите

Изкуственият интелект тласка резултатите на Baidu нагоре

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската интернет компания Baidu отчете печалба и приходи за тримесечието, които надминаха очакванията, пише CNBC.

Baidu е генерирала печалба от 14,90 юана (2,29 долара) на акция, спрямо 13,38 долара на акция, прогнозирани от анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters.

Приходите ѝ за отчетния период са достигнали 23,56 млрд. юана (3,62 млрд. долара), докато анализаторите очакваха сумата да е 23,053 млрд. долара.

В резултат от новините книжата на компанията повишиха стойността си с 4 на сто.

Резултатите на Baidu надминаха очакванията за цялата 2017 г. За фискалната година, компанията отчете печалба от 64 юана на акция (9,79 долара) при 84,8 млрд. юана (13,03 млрд. долара) приходи, което изпревари прогнозираните 60,06 юана на акция печалба и 84,66 млрд. юана приходи.

Приходите на Baidu за последното тримесечие са нараснали с 29% на годишна база, а тези за годината – с 20% спрямо 2016 г.

Още по темата

Директорите на компанията твърдят, че растежът се дължи на усилията в разработката на изкуствен интелект и оптимизацията на мобилните търсения. Компанията планира да продължи да инвестира в тези области през новата година, като ще заложи и на по-нови проекти, като Apollo и DuerOS, които показа на CES.

"Навлизайки в 2018 г., ние планираме да продължим стратегията си по излизане от неосновните ни дейности и да засилим инвестициите на Baidu в мобилния ѝ бизнес и този с изкуствен интелект“, коментира главният финансов директор на Baidu Херман Ю.

През миналото тримесечие компанията отдели своите звена Baidu Deliveries и това за мобилни игри, за да фокусира повече ресурси в изкуствения интелект и в редица други проекти. През същия период Baidu надмина очакванията за печалбата си благодарение на големия си марж, но не успя да изпълни консенсусната прогноза за приходите си.

През октомври Baidu обяви, че планира да пусне напълно автономен бус в Китай през 2018 г.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Huawei и ZTE могат да влязат в търговското споразумение на САЩ и Китай