IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal пуска услуга за купуване и продажба на криптовалути във Великобритания

Това е първа стъпка в международната експанзия на този бизнес на компанията отвъд САЩ

09:09 | 23.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

От тази седмица PayPal Holdings ще позволи на клиентите си във Великобритания да купуват, продават и държат биткойни и други криптовалути, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Решението, което бележи първата международна експанзия на услугите с криптовалути на PayPal извън Съединените щати, може да доведе до по-масово приемане на новия клас активи.

Със своите над 403 млн. активни акаунта по света, базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания е една от най-големите финансови компании, които предлагат на потребителите достъп до криптовалути.

PayPal пусна опцията за купуване и продаване на криптовалути в Съединените щати по-рано тази година, като по-късно позволи на клиентите да използват дигиталните монети, за да пазаруват от търговците в нейната мрежа.

Компанията се надява, че насочването ѝ към тези активи ще насърчи глобалното потребление на цифрови монети и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от корпорации и централни банки.

„Ние сме ангажирани да работим отблизо с регулаторите във Великобритания и по целия свят, за да предложим нашата подкрепа и смислено да допринесем за оформянето на ролята, която дигиталните валути ще играят в бъдещето на финансите и търговията“, коментира Хосе Фернандес Да Понте, вицепрезидент и генерален мениджър блокчейн, крипто- и дигитални валути в PayPal.

Във Великобритания услугата на PayPal ще се конкурира с установени борси за криптовалути като Coinbase Global, както и с финтех стартъпи като Revolut.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още