Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Siemens преживя по-голям удар от коронавируса от очакваното

Компанията стана поредният концерн, който се отказва от прогнозата си за 2020 г.

Siemens преживя по-голям удар от коронавируса от очакваното

Снимка: Getty Images

Siemens обяви, че очаква „дори по-силно влияние“ от коронавирусната пандемия в задаващите се седмици, след като се отказа от прогнозата си за 2020 г. и отчете 18% понижение на индустриалната печалба за второто си тримесечие, предава Ройтерс.

Компанията, която произвежда редица стоки и услуги - от влакове до софтуер, заяви, че вече очаква „умерен спад“ на сравнимите годишни приходи. Преди това тя очакваше умерен растеж.

Звеното за автоматика към основния ѝ завод и бизнеса с умна инфраструктура могат да бъдат най-тежко засегнати, твърди компанията.

Siemens посочва, че през второто тримесечие всичките ѝ операции са пострадали от пандемията на Covid-19, а нетната печалба е спаднала 64 на сто до 652 млн. евро.

Още по темата

Поръчките към групата са се свили с 8% до 15,15 млрд. евро, докато коригираната оперативна печалба на индустриалния бизнес се е понижила с 18% до 1,59 млрд. евро.

Приходите са без изменение на ниво от 14,23 млрд. евро, след като повишенията в Siemens Healthineers и звеното за влакове компенсираха спада в подразделението Digital Industries.

Данните не включват Siemens Gas and Power и Siemens Gamesa Renewable Energy, които бяха отделени в нова компания, наречена Siemens Energy.

През първото тримесечие преустановените операции отчетоха 317 млн. евро загуба, под печалбата от 205 млн. евро година по-рано.

Главният изпълнителен директор Джо Кeзер, който ще се оттегли от поста до началото на следващата година и ще стане председател на Siemens Energy, описа представянето на групата като добро предвид сериозните обстоятелства.

Siemens също така планира да отдели и листне звеното си Flender, което има годишни приходи от продажби в размер на около 2 млрд. евро. Акционерите ще гласуват плана на следващата годишна среща през февруари 2021 г.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии