IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните IPO-та, които инвеститорите очакват през 2018 г.

През 2017 година на борсата излязоха малък брой технологични компании, което крие потенциал за следващата година

21:27 | 27.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

След успешната 2017 година за Wall Street инвеститорите се опитват да прогнозират кой ще излезе на пазара през следващата година, пише Market Watch.

В края на годината акциите на компании като Blue Apron Holding и Snap, са с по-ниски цени спрямо тяхното IPO. Но в същото време малко технологични компании излязоха на борсата през 2017 година, което крие потенциал за 2018 година.

Едни от най-привлекателните компании са Uber, Lyft и Airbnb.С новото си ръководство Uber вероятно ще потърси финансиране от пазара. От Lyft не отхвърлят варианта да станат публична компания. Това ще стане в най-правилния момент, уверяват от компанията.

Изпълнителният директор на Airbnb Браян Чески вече коментира през октомври, че са напът за IPO. "Само да уточня, защото някои хора ще прочетат това, че ставаме публична компания през следващата година. Ние просто ще бъдем готови за това", каза още Чески.

Освен големите очаквания, има няколко компании, които не парадират с излизането си на борсата. Една от тях е DocuSing, за която източници на MarketWatch твърдят, че планира IPO за началото на 2018 година.

Ройтерс пък съобщава за плановете на Xiaomi, един от големите производители на смартфони, да атакува пазарите през 2018 година. Приходите на компанията са с 18% по-високи от очакванията, а печалбите растат, което прави IPO-то резонната следваща стъпка в развитието й.

Интерес предизвиква и Fanatics - компанията за спортни стоки, продавани онлайн, която се развива мълниеносно, както и Spotify, Dropbox и 23andMe.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още