IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"50 нюанса освободени" оглави и българския боксофис

Лентата е гледана от над 43 хил. зрители в премиерния си уикенд

15:11 | 14.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Fifty Shades Freed Facebook page</em></p>

Снимка: Fifty Shades Freed Facebook page

Третият последен филм по книгите на Е. Л. Джеймс - "50 нюанса освободени" е най-гледаният и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Еротичната история, в която героите на Дакота Джонсън и Джейми Дорнан преминават през съмнения, отвличане и заживяват щастлив живот, е гледана от 43 490 зрители и има 439 935 лева след премиерния си уикенд. 

На втора позиция е българският "Лили рибката". Семейната история, която предизвика дискусия и в социалните мрежи, е гледана от 12 357 зрители и има 97 203 лева от билетите им за първите си три дни на големия екран.

Трети по ред сред най-гледаните филми у нас е "Лабиринтът: Последният кандидат", създаден по третата едноименна книга от поредицата на Джеймс Дашнър. Финалният екшън, в който Томас продължава търсенето на лекарството срещу смъртоносната болест, погубила почти цялото население на Земята, е гледан от 49 777 зрители и има 529 176 лева от билетите им за трите седмици на екраните у нас.

Четвърто място в топ 10 е за драмата "Всичките пари на света", заснета по документалната книга на Джон Пиърсън. Отвличането на младия Пол Гети от мафията в Италия, първоначалният отказ на дядо му Жан Пол, който е най-богатият човек на света, да даде парите за откупа и промяната в позицията му, изразяваща се в даването на част от исканите пари, са гледани от 16 518 зрители и отчитат 529 176 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На пето място е анимацията "Бикът Фердинанд". Историята по книгата на Мънро Лийф от 30-те години на миналия век, е от два месеца на екраните у нас и за това време са я гледали 95 982 зрители и има 849 246 лева приходи.

Шеста позиция е за третата премиера от миналия уикенд - екшънът "15:17 до Париж", режисиран от Клинт Истуд по книгата на Спенсър Стоун, Антъни Садлър, Алек Скарлатос и Джефри Стърн за терористичния акт от август 2015 година. Първите трима автори на книгата са и главните герои във филма, който е гледан от 2 990 зрители и има 30 055 лева приходи за първите три дни у нас.

На седмо място е "Най-мрачният час" на режисьора Джо Райт. Филмовата история за началото на мандата на Уинстън Чърчил като министър-председател на Великобритания в разгара на събитията, довели до превземането на западната част на Европа от войските на Германия през Втората световна война, е гледана от 8 817 зрители и има 85 877 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На осмо място по зрителски интерес е българският "Посоки". Филмът на Стефан Командарев за историите на шестима шофьори на таксита в София е гледан от 26 271 зрители и има 227 594 лева приходи за трите седмици на екраните.

Девето място е за приключенския екшън "Джуманджи: Добре дошли в джунглата", създаден по книгата на Крис Ван Олсбърг. Продължението на историята, започнала преди 20 години, когато Алън Париш попада в магическата видеоигра, но сега в нея вече влизат и още четирима младежи, е гледано от 154 331 зрители и има 1 517 239 лева приходи за двата месеца на екраните у нас.

На десето място е екшънът "Бърлога на крадци". Напрегнатата надпревара, в която влизат обирджии на банки и специализиран отряд на полицията, е гледана от 32 899 зрители и има 292 169 лева приходи за месец на екраните у нас. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още