IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Korres даде мажоритарния си дял на Morgan Stanley и китайската Profex

Сделката ще позволи експанзия на козметичните продукти на компанията на китайския пазар

22:09 | 27.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Korres</em></p>

Снимка: Korres

Гръцката козметична компания Korres продаде мажорния си дял на Morgan Stanley и на китайския дистрибутор на козметика Profex, става ясно от съобщение на компанията. След сделката основателят на компанията Йоргос Корес и неговото семейство ще държат дял от 30 на сто.

Двете компании ще платят общо 48,3 млн. евро за покупката на останалите дялове от Korres.

След сделката Korres ще запази своята философия и ценности и ще продължи да използва гръцките билки и иновациите за бъдещето си развитие, коментира в. "Катимерини". Новите собственици ще помогнат за развитието на бранда в глобален мащаб, включително и за китайския пазар.

Това е втората подобна сделка за тази година, след като испанската Puig купи Apivata, допълва гръцкото издание.

Продажбата трябва да получи одобрението на четирите систематични банки в Гърция, тъй като Korres има заем в размер на 25 млн. евро. Очакванията са, че това ще отнеме няколко седмици.

Сделката ще се осъществи през дъщерната Nissos Holding, базирана в Кипър. NHPEA Maiden Holding, инвестиционният фонд на Morgan Stanley ще купи 56% от дружеството, а Profex - 14%. След това Nissos ще купи 52,3% от акциите на Korres при цена от 5,08 евро за брой и 25% премия.

Profex е базирана в Шанхай, но е собственост на гръцкия бизнесмен Павлос Контомихалос. С покупката на дял от Korres компанията ще има ексклузивни права да продава продуктите й в Китай, Хонконг и Макао.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още