IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix преговаря с Обама за сериал

Според източници става дума за документални серии, включващи Мишел и Барак Обама

14:07 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Барак Обама води преговори с Netflix за създаването на телевизионен сериал с него. Ако това се случи, видео стрийминг услугата, която стои зад проекти като “Къща от карти”, ще се радва на пореден ексклузивен продукт, пише Financial Times.

Президентът Обама и съпругата му Мишел могат да бъдат включени в документален сериал, твърди източник, запознат с преговорите.

До момента не е постигнато никакво споразумение, а семейство Обама е разговаряло и с други технологични компании, включително Apple и Amazon, за потенциално партньорство по създаването на съдържание, пише New York Times.

Говорител на Netflix отказва да коментира въпроса.

Ако Netflix спечели правата за сериал с Обама, който има огромна аудитория в социални мрежи като Facebook и Twitter, това може да бъде поредният знак за промяната в баланса на силите между интернет стрийминг услугите и традиционните телевизии.

В неделя Netflix спечели първия си “Оскар” за пълнометражен филм за “Icarus” - документална продукция за руския допинг скандал на Олимпийските игри. Компанията вече е привлякла големи имена от телевизионната индустрия като Шонда Раймс, която продуцира сериала “Анатомията на Грей”.

Netflix заяви, че ще инвестира около 8 млрд. долара в оригинално съдържание тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още