IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai насочва вниманието си към електромобили и автономни автомобили

Компанията ще похарчи 21,5 млрд. долара през следващите пет години за новите технологии

10:19 | 17.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Hyundai Motor</em></p>

Снимка: Hyundai Motor

Hyundai Motor Group ще инвестира 23 трилиона вона (21,5 млрд. долара) в следващите пет години в сектори като електромобили, автономни автомобили и развитие на иновации, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация на Министерството на финансите на Южна Корея.

Като част от плана за фокусиране върху нови технологии компанията ще развива и проекти за производство на батерии и водородна енергия.

Hyundai е решила да поправи грешката си от миналата година, когато продажбите започнаха да намаляват заради грешни решения за пазара в САЩ и обтегнати отношения с Китай, посочва още Ройтерс.

Автомобилната компания планира и да наеме 45 хил. души през следващите пет години.

Говорител на компанията е потвърдил плановете да бъдат наети още служители, но не и размера на цитираните инвестиции. "Глобалните тенденции се променят бързо. Ще наемем най-талантливите в тези нови области", обясни още вицепрезидентът Еуисун Чунг.

По-рано от автомобилната компания коментираха, че планират експанзия в региона на Югоизточна Азия и ще опитат да намалят зависимостта си от Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още